dzudzu Napisano 19 Listopad 2002 Napisano 19 Listopad 2002 Skoro nic się nie dzieje, dorzucę smoczka...
dzudzu Napisano 19 Listopad 2002 Autor Napisano 19 Listopad 2002 ....i jeszcze....., oj rysunkami to mogę zalewać ten dział ale prawda jest taka, że w 3d Maxie to jestem jeszcze zupełnym waflem, więc nie mogę za zbytnio na innych działach szpanować; czytam wasze posty to mi uśmiech z twarzy nie schodzi (zabawne to forum); Maxsia uczę się od października, ale kupiłem książkę i narzuciłem ostre tempo (walczę już z NURBS-ami), więc mam nadzieję że dołączę kiedyś do stałych bywalców i pogadam sobie z wami jak człowie na poziomie :)...cholera wciągnęła mnie ta zabawa :P....a\'propos małe pytanko: .... z czego najlepiej uczyć się obsługi tych renderów: fr, brazila, mental ray\'a etc. ...wiem, żę to za wcześnie, ale kuszą mnie już te ciepłe słowa pod ich adresem; no nic narka! jakby komuś się chciało odpisać to wielie dzięki; no nic narka!
gomo Napisano 20 Listopad 2002 Napisano 20 Listopad 2002 oj chopaki - już gdzieś widziałem te obrazki - smoczek chyba jest z okładki któregoś tomu dragonlance a konik z podręcznika do rysowania takiej małej seri w twardej okładce... zgadłem?
Gotham Napisano 20 Listopad 2002 Napisano 20 Listopad 2002 Zawal to forum, z checia popatrze/komentuje.
dzudzu Napisano 21 Listopad 2002 Autor Napisano 21 Listopad 2002 Gomo: pewnie jest cos w tym co mówisz; smok - to jaki¶ obrazek fantazy, a konik - sam nie wiem sk±d....Tak się uczyłem rysować, znajdowałem co¶ ciekawego i małpowałem....ale szczerze mówi±c nie wiem sk±d brać ciekawe tematy, nie mam konia ani smoka w domu aby mi pozowały; z czasem jak narysuję 100 takich zwierzaków w różnych pozach to może anatomia wejdzie w pamięć na stałe, wtedy będę mogł niby że z głowy wymy¶lać...jednak prawdę mówi±c to i tak będzie powielanie w mniejszym b±dĽ większym stopniu tego co już kiedy¶ narysowałem....eeech; nie dziwcie się więc je¶li co¶ wyda wam się znajome :) Gotham: co to jest IMS?
gomo Napisano 21 Listopad 2002 Napisano 21 Listopad 2002 spróbuj te same modele w innych pozycjach i z innym o¶wietleniem, nie kończ na samej sylwetce a rysuj też tło. pobróbój dodawać kolorki itp. ja zawsze długo my¶łe jak ma cały obrazek wygl±dać zanim wezmę się do rysowania - modele już masz - kombinuj... bez odbioru!
dzudzu Napisano 24 Listopad 2002 Autor Napisano 24 Listopad 2002 Gomo: ok stary, rzucasz mi wyzwanie; jak znajdę trochę czasu to może powalczę z tym tematem; jak co¶ ciekawego mi wyjdzie to nieomieszkam się pochwalić :D
saygon Napisano 27 Listopad 2002 Napisano 27 Listopad 2002 a jaj mam takie pytanie / proxbe. czy ktos moglby mi narysowac smoczka w jaks rzutach,badz pare rysunkow tego samego smoczka zebym mogl go w 3d przeniesc.??
dzudzu Napisano 28 Listopad 2002 Autor Napisano 28 Listopad 2002 :) ... przegl±dałem wła¶nie smoczki na net-cie; spróbuję aproksymować ich wygl±d do czego¶ zjadliwego; dzisiejsze wypociny:
dzudzu Napisano 28 Listopad 2002 Autor Napisano 28 Listopad 2002 sorry, zero rozwoju.... saygon: mogę ci narysować tego smoczka w jakich tam chcesz rzutach:Top, Front, Perspective...:); tak wogóle zacz±łęm dokładniej czę¶ci ciała rysować, aby było lepiej widać o co biega
dzudzu Napisano 28 Listopad 2002 Autor Napisano 28 Listopad 2002 ...jakby¶cie mieli jakie¶ ciekawe koncepcje to dajcie cynk a\'propos tego co dalej robić z tym bajzlem; może kto¶ wymy¶li jak±¶ ciekawsz± kończynę bo ta mi się wła¶ciwie nie podoba :( No to do następnego postu...Narka!
saygon Napisano 28 Listopad 2002 Napisano 28 Listopad 2002 kurna nie spodziewalem sie że sie zgodzicie. oki chopdzi mi głównie o rzuty przód, bok, góra, dół.reszta je¶li łaska i je¶li mozna to takie szczególiki tylpo lapki itd( to juz już rzut obojętny). a jaki smoczek?? np tki siedz±cy sobie na skalce jakiego już tu zobaczylem.:-)) może uda mi sie wam jako¶ odwdzięczyć.thx
saygon Napisano 28 Listopad 2002 Napisano 28 Listopad 2002 czym dlużej patrze na tego smoczka tym bardziej mi sie myszka pod łapa pali.....
Rekomendowane odpowiedzi