Napisano 19 Listopad 200222 l Autor ....i jeszcze....., oj rysunkami to mogę zalewać ten dział ale prawda jest taka, że w 3d Maxie to jestem jeszcze zupełnym waflem, więc nie mogę za zbytnio na innych działach szpanować; czytam wasze posty to mi uśmiech z twarzy nie schodzi (zabawne to forum); Maxsia uczę się od października, ale kupiłem książkę i narzuciłem ostre tempo (walczę już z NURBS-ami), więc mam nadzieję że dołączę kiedyś do stałych bywalców i pogadam sobie z wami jak człowie na poziomie :)...cholera wciągnęła mnie ta zabawa :P....a\'propos małe pytanko: .... z czego najlepiej uczyć się obsługi tych renderów: fr, brazila, mental ray\'a etc. ...wiem, żę to za wcześnie, ale kuszą mnie już te ciepłe słowa pod ich adresem; no nic narka! jakby komuś się chciało odpisać to wielie dzięki; no nic narka!
Napisano 20 Listopad 200222 l oj chopaki - już gdzieś widziałem te obrazki - smoczek chyba jest z okładki któregoś tomu dragonlance a konik z podręcznika do rysowania takiej małej seri w twardej okładce... zgadłem?
Napisano 21 Listopad 200222 l Autor Gomo: pewnie jest cos w tym co mówisz; smok - to jaki¶ obrazek fantazy, a konik - sam nie wiem sk±d....Tak się uczyłem rysować, znajdowałem co¶ ciekawego i małpowałem....ale szczerze mówi±c nie wiem sk±d brać ciekawe tematy, nie mam konia ani smoka w domu aby mi pozowały; z czasem jak narysuję 100 takich zwierzaków w różnych pozach to może anatomia wejdzie w pamięć na stałe, wtedy będę mogł niby że z głowy wymy¶lać...jednak prawdę mówi±c to i tak będzie powielanie w mniejszym b±dĽ większym stopniu tego co już kiedy¶ narysowałem....eeech; nie dziwcie się więc je¶li co¶ wyda wam się znajome :) Gotham: co to jest IMS?
Napisano 21 Listopad 200222 l spróbuj te same modele w innych pozycjach i z innym o¶wietleniem, nie kończ na samej sylwetce a rysuj też tło. pobróbój dodawać kolorki itp. ja zawsze długo my¶łe jak ma cały obrazek wygl±dać zanim wezmę się do rysowania - modele już masz - kombinuj... bez odbioru!
Napisano 24 Listopad 200222 l Autor Gomo: ok stary, rzucasz mi wyzwanie; jak znajdę trochę czasu to może powalczę z tym tematem; jak co¶ ciekawego mi wyjdzie to nieomieszkam się pochwalić :D
Napisano 27 Listopad 200222 l a jaj mam takie pytanie / proxbe. czy ktos moglby mi narysowac smoczka w jaks rzutach,badz pare rysunkow tego samego smoczka zebym mogl go w 3d przeniesc.??
Napisano 28 Listopad 200222 l Autor :) ... przegl±dałem wła¶nie smoczki na net-cie; spróbuję aproksymować ich wygl±d do czego¶ zjadliwego; dzisiejsze wypociny:
Napisano 28 Listopad 200222 l Autor sorry, zero rozwoju.... saygon: mogę ci narysować tego smoczka w jakich tam chcesz rzutach:Top, Front, Perspective...:); tak wogóle zacz±łęm dokładniej czę¶ci ciała rysować, aby było lepiej widać o co biega
Napisano 28 Listopad 200222 l Autor ...jakby¶cie mieli jakie¶ ciekawe koncepcje to dajcie cynk a\'propos tego co dalej robić z tym bajzlem; może kto¶ wymy¶li jak±¶ ciekawsz± kończynę bo ta mi się wła¶ciwie nie podoba :( No to do następnego postu...Narka!
Napisano 28 Listopad 200222 l kurna nie spodziewalem sie że sie zgodzicie. oki chopdzi mi głównie o rzuty przód, bok, góra, dół.reszta je¶li łaska i je¶li mozna to takie szczególiki tylpo lapki itd( to juz już rzut obojętny). a jaki smoczek?? np tki siedz±cy sobie na skalce jakiego już tu zobaczylem.:-)) może uda mi sie wam jako¶ odwdzięczyć.thx
Napisano 28 Listopad 200222 l czym dlużej patrze na tego smoczka tym bardziej mi sie myszka pod łapa pali.....