hun7er Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Otóż jak w temacie mam nietypowy problem... pobrałem darmowy model Su-27 z turbosquid.com (w razie potrzeby linka podam ;p) i okazało się że model w pliku .lwo jest nieoteksturowany, a w folderze są tylko modele .lwo i .blend Kiedy otworzyłem model .blend w Blenderze to zauważyłem, że tekstura jest... I tutaj mam pytanie - skąd ta tekstura i czy można ją jakoś 'wyciągnąć'? ;p Robię jedną scenę dla właśnych potrzeb, więc nie jest wykorzystanie komercyjne = pobrałem darmowe modele, żeby nie było nieścisłości ;p macie może jakiś pomysł co zrobić żeby uzyskać teksturę? próbowałem normalnie zobaczyć w materiale ale nie ma nic oO
grizleyd Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 blendera nie zabardzo rozumiem , al znam obejscie ;) otwórz w .blend w blenderze wyeksportuj do .obj i otwórz w wings i tam skopiuj teksture zaimportuj spowrotem do blendera ;)
mara Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 file/unpack data - tak rozpakujesz wszystkie wpakowane wczesniej do pliku tekstury oprócz tego możesz przeglądać wszystkie załadowane tekstury w Shading/Texture Buttons
hun7er Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 spróbuję , zobaczymy co wyjdzie :P //edit: mara, dzięki, wyszło ;] serdeczne dzięki za pomoc :)
Recommended Posts