ReflectVision Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 no wlasnie, wie ktos dlaczego tak jest ? w maxie 9 bylo wporządku, w 2008 i powyzej juz takie cuda sie dzieją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Mi tam siatka nie znika przy Screen, karta graficzna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2008 chodzi o to ze jeden obiekt jak ma powyzej 60k tris to znika mu siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziper Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 U mnie dzieje sie to samo gdy wlanczam aplikacje pelnoekranowa korzystajaca z opengl(dx nie sprawdzalem) i to jest chyba normalne. Wszystko wraca do normy jak zmienie jakis stan viewporta np. widok,zoom itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2008 nie, na open gl akurat mam wszystko wporządku, DX cos chrzani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Typowy błąd maxa , jeszcze bardziej typowy dla nowszych wersji i DX 10t . Przyzwyczaj się albo a) opengl. b) dx 9 _BB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziper Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Ja bym bledem tego nie nazwal, to raczej jedna z "optymalizacji" predkosci polegajaca na nieprzemalowywaniu viewporta w momencie nieuzywania toolsow lub braku aktywnosci glownego okna maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 ReflectVision, spróbuj włączyć opcję Redraw Scene On Window Expose (Customize->Preferences->Viewports->Configure Driver) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2008 Touch niestety nic z tego :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Nie wiem czym to się ma, ale swego czasu znikały mi obiekty przy aktywnym adaptive degradation z tym, że przy około 150 tysiącach. Teraz tego nie ma, ale może warto spróbować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi