Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie to co w temacie, może simcloth by sie nadał? jeśli tak to jak to zrobić i jak sie instaluje ten plugin? Najlepiej jakby ktoś znał sposób bez plugina. Z góry dziękuje.

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Plugin instaluje się jak każdy inny:D Pobierasz i wrzucasz do folderu z Plugin-ami I moim zdaniem z pluginem lepiej bo masz szereg innych potrzebnych opcji. Niestety tego jeszcze nie przerabiałem i nie wiem czy SimCloth się nada. Moim zdaniem warto popróbować samemu i dopiero potem popytać:)

Napisano

bosz....simcloth do recznika zlozonego w kostke? No mozna i tak, ale jakbyś zwyszajnie wymodelował z boxa i poprawił ew. z brushu....kostka to kostka wszak

Napisano

ale w 3d maxie masz cloth'a i do ręcznika złożonego w kostkę to ja bym go nie uzywał ręcznie wymodelować i dać na to texture z dobrym displecmentem i starczy możesz popatrzeć na rendery z ArchInterrors z Evermotion tam było kilka takich ręczników

Napisano

Lepiej jechać z box'a, na prawdę nie ma co się męczyć clothem i zamęczać PC'ta obliczeniami. Potem drobny nois by to troszkę pogiąć, i będzie wyglądać. Za bardzo wszyscy się "mechanizujecie".

Napisano

Próbuje zrobić ręcznik z boxa ale nie wiem jak sie za to zabrać...przecież on jest pozginany w różne strony...jak Wy to robicie? Nameczyłem sie bardzo a nie wyszło wcale tak realistycznie. Prosze o pomoc, jak dokładnie i łatwo to zrobić.

Napisano

Tak na szybko w Zbrushu bo nigdy nie robiłem ręcznika, 15 minut więc proszę nie krytykować :P

za gruby trochę, niech będzie że polarowy

z plane'a po przez Transpose Master -używając opcji morph taget

recznikbf7.png

recznikbf7.32c0e1e71e.jpg

sory że w temacie ale nie zgodnie z programem

Napisano

Troche brzydko "poskładany" :D Na polar to to nie wygląda bo za malo chropowaty. I na ręczniku pierwszym od góry to rzucają się w oczy te rogi. Ale ogólnie fajne:)

Napisano (edytowane)

Też zrobiłem ręcznik w 15 minut z boxa mi tak wyszedł:) Jak Chcesz to Ci mogę wysłać w obj. chyba że masz maxa 8:P Ew. zrobie lekki make up:)

Edytowane przez RysioK

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności