nextgen Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Pytanie to co w temacie, może simcloth by sie nadał? jeśli tak to jak to zrobić i jak sie instaluje ten plugin? Najlepiej jakby ktoś znał sposób bez plugina. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysioK Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Plugin instaluje się jak każdy inny:D Pobierasz i wrzucasz do folderu z Plugin-ami I moim zdaniem z pluginem lepiej bo masz szereg innych potrzebnych opcji. Niestety tego jeszcze nie przerabiałem i nie wiem czy SimCloth się nada. Moim zdaniem warto popróbować samemu i dopiero potem popytać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Najlepiej jakby ktoś znał sposób bez plugina. Najlepiej to byłoby, gdybyś napisał, w jakim programie chcesz to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 bosz....simcloth do recznika zlozonego w kostke? No mozna i tak, ale jakbyś zwyszajnie wymodelował z boxa i poprawił ew. z brushu....kostka to kostka wszak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nextgen Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2008 Jeśli chodzi o program to 3ds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 ale w 3d maxie masz cloth'a i do ręcznika złożonego w kostkę to ja bym go nie uzywał ręcznie wymodelować i dać na to texture z dobrym displecmentem i starczy możesz popatrzeć na rendery z ArchInterrors z Evermotion tam było kilka takich ręczników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Lepiej jechać z box'a, na prawdę nie ma co się męczyć clothem i zamęczać PC'ta obliczeniami. Potem drobny nois by to troszkę pogiąć, i będzie wyglądać. Za bardzo wszyscy się "mechanizujecie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nextgen Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2008 Próbuje zrobić ręcznik z boxa ale nie wiem jak sie za to zabrać...przecież on jest pozginany w różne strony...jak Wy to robicie? Nameczyłem sie bardzo a nie wyszło wcale tak realistycznie. Prosze o pomoc, jak dokładnie i łatwo to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 jak w kostkę to chyba dwa razy na połowę trzeba go zagiąć możesz to zrobić FFD Box albo soft selection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axis Mundi Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Tak na szybko w Zbrushu bo nigdy nie robiłem ręcznika, 15 minut więc proszę nie krytykować :P za gruby trochę, niech będzie że polarowy z plane'a po przez Transpose Master -używając opcji morph taget sory że w temacie ale nie zgodnie z programem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysioK Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Troche brzydko "poskładany" :D Na polar to to nie wygląda bo za malo chropowaty. I na ręczniku pierwszym od góry to rzucają się w oczy te rogi. Ale ogólnie fajne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 lol za malo chropowaty dodaj bump albo displ i bedzie git bez przesady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysioK Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 (edytowane) Też zrobiłem ręcznik w 15 minut z boxa mi tak wyszedł:) Jak Chcesz to Ci mogę wysłać w obj. chyba że masz maxa 8:P Ew. zrobie lekki make up:) Edytowane 25 Sierpień 2008 przez RysioK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi