gedzior Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 (edytowane) Witam Serdecznie... Jako, ze nigdy wczesniej nie zmagalem sie z powazniejszymi projektami 3D i jako, że nie potrafię jeszcze jako tako rzeźbić w tym środowisku, chciałem spróbowac swoich sil i wymodelowac cos na wzor opuszczonej/zaniedbanej fabryki/zakładu... Finalny efekt z pewnością nie bedzie powalający, ale od czegos trzeba zaczac :) Chcialbym aby niniejsza praca była dla mnie testem sprawdzającym umiejętności. Oczywiście liczę na komentarze :) Poki co - taki budyneczek... Edytowane 12 Wrzesień 2008 przez gedzior
Vega Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Ja również nie znam się znakomicie nawet nie dobrze na 3D również dopiero zaczynam, ale powiem coś od siebie :) *Według mnie budynek jest trochę nie wymiarowy. Powinien być trochę niższy i szerszy. *Mogłeś dać materiał szyby na okna. *Okna górne są trochę dziwne dopracuj je bo te czarne kreski są trochę krzywe (takie się wydają) Tyle ode mnie. Też dopiero zaczynam więc to co napisałem nie musi być (tak powiem prawdą), ale każdy uważa inaczej. To jak zrobisz ten budynek zależy od Ciebie ;). pozdrawiam
adam_m Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Z głowy modelujesz czy masz referkę? Jeśli to drugie to nie powinno być problemów z proporcjami. Powodzenia.
gedzior Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Napisano 18 Sierpień 2008 @vega92 budynek w swoim domniemanym przeznaczeniu mial sluzyc jako niewielki warsztat, wiec mysle, ze stojaca gdzies na uboczu tak niewielka zabudowa bedzie sie sympatycznie wtapiac w reszte :) ale to zobaczymy... materialu na okna nie dawalem, bo w zasadzie jest to sama bryla, a kolorek wrzucilem tylko dla picu. No i czarne kreski - ich krzywosc wynika z niskiej rozdzielczosci renderu :) @adam_m tak, posciagalem z neta mnostwo roznych zdjec, przedstawiajacych zniszczone i opuszczone fabryki, ale nie modeluje zadnego konkretnego, istniejacego miejsca na ziemi, jesli o to chodzi:) Na dzisiaj mam taki skromny komin - jeszcze bede dorabial rozne detaliki, wiec poki co mozna powiedziec, ze jest to wersja robocza :)
marmon Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 ten komin to jest poki co taki zarys komina tak? Mysle ze przydalo by sie wiecej segmentów co by wygładziły wszystkie okragle kształty jakie tam masz, cześć komina pod pierwszym spodkiem wyglada sympatycznie, koniec drabinki jakos dziwie wyglada Budynek: myśle że był by dobry jak by był dwa razy dłuższy i miał okna jeszcze na tej widocznej bocznej czesci (ktora ma byc 2 x dluzsza) ale tylko gorne. Przynajmniej ja to tak widze :D
Vega Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 No to fajnie Ci wszyło :) Ja nie widzę tutaj błędu, ale widać, że idziesz w dobrą stronę i to dosyć szybko. Życzę powodzenia. PS: Aktualizuj miniaturkę przy temacie ;) Pozdrawiam Vega
gedzior Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Napisano 19 Sierpień 2008 "PS: Aktualizuj miniaturkę przy temacie ;)" Hehe - nie mam pojecia jak to sie robi :D Szukalem magicznego guziczka, ale nie moglem go znalezc...
Vega Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Zaktualizuj miniaturkę pierwszego posta (edycja postu)
gedzior Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Napisano 21 Sierpień 2008 Ok, maly update komina ;) Dodatkowo dorzuce ten stary budyneczek bo gdzies mi go wcielo...
gedzior Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Napisano 8 Wrzesień 2008 ockej, zabieram sie za modelowanie agregatu. Wlasciwie to sam nie wiem czy to agregat:D znalazlem kilka zdjec tego urzadzenia w necie i stwierdzilem, ze fajny jest to obiekt jest... oczywiscie jeszcze nie skonczony, wiec bede jeszcze nad nim pracowal
gedzior Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Napisano 12 Wrzesień 2008 sesja jakos sie mnie nie klei, wiec po co sie uczyc, skoro mozna se pomodelowac, huehue nastepna odslona mojego agregatu... no chyba ze to nie agregat, to bardzo prosze zeby mnie ktos uswiadomil :)
Yasutoco Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 rozumiem scenka ma miec nie za duzo poly :) , mocno widac na renderach na tym czyms okrągłym
piksar Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 hehe to żółte wygląda jak generator, albo kawałek gazowej turbiny - może być "otok" podestów serwisowych na kominie masz zbyt szeroki, takie pomosty mają zwykle szerokość nie większą niż osłona drabinki. Aż mnie korci żeby maxa zainstalować i podłubać - powodzonka
gedzior Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Napisano 17 Wrzesień 2008 @yasutco - hehe, po prostu ie lubie gdy moj komp zaczyna blagac o litosc, wiec nie chce go przemeczac :) @piksar - faktycznie korzystalem z roznych referek w przypadku komina i powiem Ci ze roznie to z tym bywa. Zasadniczo nie znam sie na podestach kominowych, co widac na załączonym :P Instaluj maxa, bo tosz to czysta przyjemnosc sobie podlubac :)
Rekomendowane odpowiedzi