Sof_pl Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Witam :). Przedstawiam pokój i mam prośbę, podpowiedzcie co jest niedobrze i w ogóle proszę o jakieś sugestie co do materiałów, żeby wyglądało jakoś w miarę realistycznie (o ile nadaje się już pod materiały ;). Pozdro
hcpiter Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 dodaj jakies pierdoly na polkach zamiast tych maxowych modeli, ksiazki itp stuff To samo co na stole, moze jakis dywan zeby bylo bardziej coool i trendy ;) Co do swiatla to chyba raczej nie ma tak fioletowych kolorow w realu ?
faithart Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 cały pokój wygląda jakby symetry było nałożone, weź chociaż fotel ustaw jeden w inną stronę :P
naeq Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Symetria, zrób coś z tym, no i te stożki na półce, przypominają mi się czasy gimnazjum i sala matematyczna :) Troszkę więcej szczegółów i będzie ładnie.
songoku Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Widac ze vray :) Narazie jest ok ale dodaj textury i shaderki i wtedy zobaczysz czy bedzie ok. Mam ten sam problem co ty teraz sam robie w vray scene mam wmiare gotowa do rpob teraz materialy. Kuknij na moja prace i powiedz co o mojej sadzisz na 2 str u mnie jest render z vray bez materialow, samo swiatlo i szarosci :)
Sof_pl Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Napisano 22 Sierpień 2008 Dzięki wszystkim za komenty ;). hcpiter - dodałem kilka książek, jakieś płyty i kilka pierdół na szafki i stół. Co do światła, to nie ono powodowało ten fioletowy kolor, tylko materiał, który nadałem, z resztą sam nie wiem po co ;). faithart - hehe :D, ok, starałem się nieco zmienić elementy mebli, żeby nie było tak do końca symetrii. Mam nadzieję, że teraz bardziej się podoba? FAlcom - ;) wiem co masz na myśli z tymi stożkami. Już zmienione, tak wrzuciłem, żeby coś było. songoku - A no pewnie, że Vray ;). Co do texturek, to jeszcze chwilę poczekam, aż będzie w miarę ok, potem dopiero zacznę walczyć z materiałami :). Up: Coś jeszcze zmienić/poprawić/dodać? Pozdro
faithart Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 NO! Od razu lepiej :D leży pilot od tv, a gdzie od dvd? :D i pod prawą szafkę wsunąłbym pudełko jakieś ładne bo taka dziwna wysoka dziura :P a może roślinka w wazonikach? :D
faithart Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 No i ładnie to może jakieś materiałki i renderek?
Rekomendowane odpowiedzi