k_kwiatek Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Planuję zastąpić obecne tekstury kawałków ściany. Mam taką ścianę: Składa się ona z kilku tekstur i kilku poligonów. Chciałbym je wyedytować w Photoshopie, ale nie każdą osobno, a razem, aby stanowiły całość. Co zrobić, aby wyeksportować do Photoshopa teksturę zaznaczoną na żółto na poniższym obrazku i wrócić z wyedytowaną do Maya? Dopiero zaczynam się uczyć UV Texture Editor, czy to zrobię w tym edytorze? Czekam na podpowiedzi. KK
Tomasz_87 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 a co za problem wziąsc i poskladac ta teksture w szopie, wyeksportowac rozłozone UV w postaci pliku tiff w rozdzielczosci jakiej potrzebujesz, dopasowaniu jej na siatce w szopie, zapisaniu np do pliku psd i importowaniu do majki i w UV editorze wszystko ładnie ustawic ?
bartolomeo Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 z tiffem mogą być problemy. Lepiej targa albo jotpeg.
ptaszek Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 btw czym dokladnie sie charakteryzuje targa bo nie moglem nigdzie znalesc?
k_kwiatek Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 czy moge prosić o link do jakiego tutoriala, gdzie jest pokazany eksport do Photoshopa i z powrotem import do Maya? Nie za bardzo wiem jak to wykonać po kolei. Jak na siatce w Photoshopie poskladać w całość i potem wyeksportować oddzielnie? Karol a co za problem wziąsc i poskladac ta teksture w szopie, wyeksportowac rozłozone UV w postaci pliku tiff w rozdzielczosci jakiej potrzebujesz, dopasowaniu jej na siatce w szopie, zapisaniu np do pliku psd i importowaniu do majki i w UV editorze wszystko ładnie ustawic ?
R.A.F Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 tutorial jest tutaj: wchodzimy na http://cginstructor.com/ klikamy na MEMBERS AREA z prawej na dole wpisujemy: Username: cgiedu Password: student w pasku na dole szukamy niebieskiej ikonki Photoshopa i klikamy na nią oglądamy tutoriale
k_kwiatek Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 chciałem zacząć naukę z CGinstructor i zalogować się jak napisane wyżej i nagle niespodzianka. Chyba zmienili stronę i teraz dostęp jest płatny, czy mam rację? Gdzie znajdę bezpłatne dobre kursy do Maya? Karol
Recommended Posts