dr Ug Napisano 18 Luty 2004 Napisano 18 Luty 2004 Poszukaj w archiwum, bylo kilka razy. P.S. Na drugi raz nazywaj porzadnie watki.
dr Ug Napisano 18 Luty 2004 Autor Napisano 18 Luty 2004 Jezeli pomoca nazywasz wyreczanie, to rzeczywiscie, nie pomoglem.
DarCon Napisano 19 Luty 2004 Napisano 19 Luty 2004 w jaki sposób lub czym pociąć siatkę aby teksturkę wykonać do niej ,prosił bym o zrzuty jakieś bo już mi czaszka pęka , dzięki z góry mili ludkowie:)
Bobby_digital Napisano 19 Luty 2004 Napisano 19 Luty 2004 nierozumiem :/ moemuszisz ciac siatki zeby doniej texture wykonca
DarCon Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Originally posted by Bobby_digital nierozumiem :/ moemuszisz ciac siatki zeby doniej texture wykonca no widziałem nie raz rozłożone siatki np. twarzy i ciekaw jestem jak to się robi
k.jansen Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 http://www.houra.cz/martin/mistle/building_little_unwrap_xvid.zip pozdr. k.jansen
DarCon Napisano 26 Luty 2004 Napisano 26 Luty 2004 No w końcu nie Drug tylko życzliwi ludzie dzięki wielkie bo mi właśnie o to chodzi /DruG bez obrazy ale naprawdę niewiele pomagasz początującym / bo mi mniej więcej chodziło o rozłożenie siatki Przykład wzięty z paintera ale właśnie to nazywam pocięciem siatki
DarCon Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 plugin texporter dlaczego mi się wywala gdy ma zadziałać? ściągnięty z max3d .Jak ustawię wszystko w texporterze i włączę funkcję PICK OBJECT to wyuskakuje taki cieniutki dłuuugi prostokącik i cały max się zawiesza .Niewiem czego to jest wina ,proszę o pomoc:)
Gotham Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Texporter niestety tak się czasem zachowuje gdy rozłożenie mapy jest złe (gdzieś jakiś punkt leci do nieskończoności). Tak dla niewtajemniczonych Texporter nie rozkłada mapowania, to jest jedynie soft do renderingu siatek (ułatwia teksturowanie). Najpierw musisz rozłożyć mapowanie... Uvwmap+/Unwrap.
Rekomendowane odpowiedzi