Napisano 25 Sierpień 200816 l Komentujcie :) Dopiero się uczę rysować więc proszę o wyrozumiałość :) Edytowane 27 Sierpień 200816 l przez Robert B.
Napisano 25 Sierpień 200816 l Perspektywa leży, zacznij od łatwiejszych brył, nie ma się co napalać na tak skomplikowane scenki :* Staraj się przeanalizować sposób cieniowania innych, nie powinny iść po powierzchni, a nie tak prosto od jednego konturu do drugiego.
Napisano 2 Luty 200916 l hmm, ja widze obrazki tylko z ostatniego postu... poracuj na perspektywa, widac ze masz z nia jescze problemy
Napisano 2 Luty 200916 l Hmmm, widzę, że dalej oglądasz moje rysunki :) Skup się na jednym temacie i go katuj cały czas, zacznij od podstaw. Pudełeczka od zapałek podrzucaj i rysuj je tak, jak spadną :D W miarę ćwiczeń zmieniaj obiekty na trudniejsze. Niestety jeszcze ten etap musisz wyćwiczyć :)
Napisano 2 Luty 200916 l Autor Oglądać oglądam ale te pracki raczej nie są związane z twoimi ;P A tutaj troszkę cienia. Ale mam jeszcze pytanie prrrritd. :) masz może jakąś treść na temat nosa bo rysuje rysuje i to jak nos nawet nie wygląda masz może jakieś ćwiczenia apropo tej części? Edytowane 2 Luty 200916 l przez Robert B.
Napisano 4 Luty 200916 l Autor ciesze się że we mnie ktoś zaczyna wierzyć :) I że ktoś widzi postępy :)
Napisano 7 Luty 200916 l To jest w takim powiększeniu, czy rysujesz nie do końca niezatemperowanym ołówkiem? Jeśli pierwsze - spróbuj rysować większe, jeśli drugie - zatemperuj ołówek :) Powinno wyglądać lepiej I zróżnicuj trochę twardość ołówków, na pewno wyjdzie ci to na dobre Postępy są, oby tak dalej :)
Napisano 7 Luty 200916 l Autor No właśnie cholerka nie wiem o co chodzi. Oszczę ołówek rysuje coraz to większe a nic ostrzej. Co więcej zainwestowałem w ołówki CRETACOLOR niby lepiej no się okaże. Oto kilka nowych treningów. PS pozdrawiam mojego przyjaciela Pana Piłeczke obecnego na moich pracach :D
Napisano 7 Luty 200916 l Za mocno przyciskasz. Tak po prostu. Daruj sobie taki wyraźny kontur. Jeśli już go chcesz, to delikatnie miększym, ostro zaostrzonym ołówkiem. Szybko lecisz do przodu, ale zrezygnuj z odrobiny precyzji na rzecz ilości. Odrobinkę. Bo mimo, że mocno do przodu lecisz, to brakuje trochę tych prac (heh, sam nic nie robię, a innych ganiam :D wybacz :P).
Napisano 14 Luty 200916 l Jestes na dobrej drodze, ale duzo pracy przed toba. Jak to mawiał ś.p. Chtista "trzeba zarysować kilaka wagonów papieru". Nie rezygnuj z podpatrywania pewnych schematów w książkach. Z nich doskonale możesz sie nauczyc np. anatomii czy perspektywy.Tu link: http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=131117 do bazy książek o rysunku. Po angielsku rzecz jasna. Samemu można się nauczyć tylko to trwa, a dobra literatura czy video tutoriale przyspieszą naukę :)
Napisano 14 Luty 200916 l Autor Dzięki. I uspokajam nie odrzucam świętych książek raczej korzystam z obu technik :)
Napisano 21 Sierpień 200915 l mówisz że się dopiero uczysz to i tak dobrze Ci idzie;p tylko bym się przyczepił do oczu fajnie cieniujesz tylko one prawie wszystkie są takie same (nie mówie że wszystkie:D) ale podobne chodzi o kształt;p więc tyle i aby tak dalej pozdrowienia;p
Napisano 14 Sierpień 201014 l Witam, już nawet widze z jakiej ksiażki korzystasz. Przerysowywanie jest sposobem na naukę. Na początku wszyscy tak myślę robią. Wiec ok życzę ci powodzenia i uporu w ćwiceniach. Jednak rysowanie pojedyćych szczegółów anatomi be odpowiednieg umiejscowienia ich jest swoistym błędem. Staraj się objąć całość sylwetki. Zamiast przerysowywać jakieś układy z książek analizuj je i staraj się zaimplementować w istniejące przykłądy. Staraj się rysować ludzi czy ze zdjec czy szybkimi szkicami staraj się uchwycić postaci w parku, na ulicy itd. Złap podstawu perspektywy i traktuj bryłę holistycznie a nie częściowo. To przyspieszy twoją naukę, nie ucz się rysować komiksów czy schematów, choć i to jest przydatne staraj sie zrozumieć światło i cień na bryle oraz perspektywę. To podstawa. Powodzenia.
Napisano 8 Maj 20168 l Autor Dawno nic nie wrzucałem, uczę się teraz czegoś takiego, czy ktoś z was wie może jak nazywa się ten typ grafiki? Moja druga praca wykonana na malutkim tablecie graficznym.
Napisano 9 Maj 20168 l Albo nie wiem co masz na myśli albo ten typ grafiki nie ma jakiejś szczególnej nazwy:)
Napisano 10 Maj 20168 l jak dla mnie wygląda to jak concept art do jakiegoś ręcznie malowanego modelu low poly, albo wstępny szkic do jakiegoś assetu z gry 2d ;) Zwrócił bym uwagę na oświetlenie - teraz jest trochę chaotyczne