Napisano 27 Sierpień 200816 l W związku z wymianą sprzętu w przeciągu tygodnia, może trochę później, w zależności od terminu dostawy nowego kompa, zamierzam sprzedać swój używany komputer. W zasadzie chciałem go puścić na allegro, ale pomyślałem że ktoś mógłby być z tego forum zainteresowany kupnem kompletu do 3D o przyzwoitych parametrach. Komputer składałem samodzielnie na początku tego roku, wszystkie części są jeszcze na gwarancji, mam wszystkie niezbędne dokumenty, faktury itd. Cześć komponentów zakupiona została w firmie Znak, część w Komputroniku w Warszawie. Oto co mam na sprzedaż: Procesor Intel Core 2 Quad Q9450 Yorkfield Rev C1 2660MHz stabilnie podkręcony do wartości 3245 MHz, oem czy tam Tray , w każdym razie przyszedł do mnie tylko w foliowym woreczku. Przy wartości 3245 MHz temperatura procka po obciążeniu wszystkich rdzeni w renderingu testu Cinebench to ok 54 -58 stopni. W każdym razie nigdy mi sie nie zwiesił podczas pracy a zdarzało mu się nie raz renderować non stop przez 20 h. Wynik czasowy w Cinebench 10 64bit na wszystkich rdzeniach w tym momencie w którym to piszę to 1 minuta przy uruchomionym Firefoxie, Thunderbirdzie i rożnych innych badziewiach. Chłodzenie do procesora: Thermalright XP-120 http://pclab.pl/art13337-10.html + specjalnie zakupiona oryginalna przejściówka do mocowania na LGA775 + wentylator 120x120 chyba Noiseblocker, nie pamiętam już :) Płyta głowna Foxconn P35A-S v. A01 tutaj wszystko co chcecie wiedzieć o tej płycie: http://forum.purepc.pl/temat/socket-423-478-775-479/72/foxconn-p35a-p35a-s/241094/ 2 sztuki pracujące w dual channel 2x2GB OCZ DDR2 PC-800 Platinium CL5 4-4-15 - razem 8GB, wszystkie 4 sloty płyty głównej obsadzone Zasilacz Chieftec chyba 500W, aktywne PCF 1x120mm (muszę jeszcze sprawdzić bo nie pamiętam mocy) + Obudowa Gateway e-series; nie moje zdjęcia tutaj: http://sfbay.craigslist.org/eby/sys/812651938.html, sporo miejsca, fajny design, kupiona z wyprzedaży z ambasady amerykańskiej :), musiałem wyciąć tylko zaślepkę do gniazd płyty głównej bo pasowała tylko do oryginalnie montowanej płyty głównej. Bez górnej srebrnej klapki osłaniającej napędy. Bez dysków twardych i karty graficznej, mogę dorzucić napęd DVDRW Liteon w kolorze czarnym :) Komp używany do pracy, intensywnie katowany w renderingach, stabilny. Zależy mi na tym żeby sprzedać zestaw, bo szkoda mi rozmontowywać komponenty które świetnie ze sobą współpracują, procesor jest podkręcony w biosie, radiator poprawnie zamontowany, pamięci obsadzone, płyta główna zamontowana w obudowie, wszystko działa i prosi się tylko żeby przenieść w całości w inne miejsce. Polecam i sprzedaję z żalem, najchętniej bym go zatrzymał ale muszę sfinansować inny zakup. Ceny jeszcze nie określiłem, ale proszę osoby zainteresowane o kontakt, na pewno się dogadamy - w międzyczasie sprawdzę aktualne cenniki. Najchętniej odbiór osobisty w Warszawie, ewentualnie mogę go wysłać kurierem ale szczerze mówiąc niewiele mam ostatnio czasu i w dodatku nie mam samochodu i prawa jazdy, więc wolałbym uniknąć wożenia go metrem :) W sumie to idealna okazja by zakupić sprzęt oczko wyżej niż budżet na nowe części pozwala, części są używane od lutego tego roku i na gwarancji. Mogę wystawić fakturę VAT na wszystko poza obudową, radiatorem i dvd, bo nie mam dowodów zakupu na te części i jako firma nie mogę sprzedać. Cena 2000 brutto do lekkiej negocjacji + ewentualne koszty wysyłki. Sprzęt do obejrzenia w Warszawie u mnie w domu. Edytowane 27 Sierpień 200816 l przez miras
Napisano 27 Sierpień 200816 l Autor Cenę ustaliłem na podstawie aktualnych cenników na 2000 brutto, poniżej kosztów zakupu nowych części, lekko negocjować zawsze można.
Napisano 27 Sierpień 200816 l Nie chce się wtrącać, ale jak na ta cenę to trochę za wysoka, aktualnie nowe części można taniej zakupić... Przy czym, co jest dość zaskakujące, ja na swym Q6600, w Cinebench 10 x64 też mam wynik 1 min. :) Edytowane 27 Sierpień 200816 l przez naeq
Napisano 27 Sierpień 200816 l Autor Na części ewentualnie też, ale w ostateczności Co do kupna tańszych części to sam nie wiem czy można kupić, mogę sprawdzić cenniki raz jeszcze , wybrać najtańsze oferty, zsumować itd ale wątpię czy się da złożyć taniej, biorąc pod uwagę jakość coolera i wentylatora itd, chyba tylko używane od rożnych sprzedawców z całej Polski. Tu jest prawie cały złożony komp gotowy do działania, bez czekania, zamawiania i samodzielnego montażu. Ale tak jak mówię cena jest do negocjacji, nie będę się upierał przy czymś co nikomu nie będzie pasować :) Z najniższych cenników które znalazłem w necie, nie licząc poszczególnych kosztów transportu, dostępności, czasu oczekiwania czy atrakcyjności dla firmy (możliwość wystawienia faktury VAT) wynika iż: Ilość Opis Cena jedn.SUMA 1 Procesor intel q9450 800 zł 800 zł - prawdopodobnie bez faktury prywatny import 1 Chieftec zasilacz 132 zł 132 zł 1 Foxconn płyta 294 zł 294 zł 2 OCZ 2z2gb platinum 800 236 zł 472 zł 1 Obudowa (jakaś słaba) 100 zł 100 zł 1 DVDRW (używane) 020 zł 020 zł 1 Thermalright Xp-120 138 zł 138 zł 1 Thermalright 775 mocowanie 026 zł 026 zł 1 Noiseblocker 039 zł 039 zł RAZEM: 2021 zł brutto + koszty transportu każdej z tych rzeczy z osobna lub nawet razem to pewnie ok 50-100zł Napisałem 2000 brutto za wszystko, może być mniej, w zależności od negocjacji
Napisano 27 Sierpień 200816 l Autor Co do tej 1 minuty to nie mam pojęcia, jak wyszło tak napisałem, system jest zaśmiecony, w tle hulają różne rzeczy, pewnie po odświeżeniu wszystkiego byłoby mniej, mogę wrzucić inne testy ale reinstalki robić nie będę :) W sumie to gratuluje procka Q6600 :) W tym wątku, wprawdzie Cinebench 10 32 bit chyba, ale jednak, wyniki Q6600 są zdecydowanie niższe - 1m 33s : http://nvision.pl/forum/index.php?showtopic=35813 Chcę sprzedać zestaw bo nie jest dla mnie wygodne chodzić 8 razy na pocztę i wysyłać paczki, za mało mam czasu, ale propozycje na poszczególne komponenty chętnie rozpatrzę. Edytowane 27 Sierpień 200816 l przez miras
Napisano 27 Sierpień 200816 l Chcę sprzedać zestaw bo nie jest dla mnie wygodne chodzić 8 razy na pocztę i wysyłać paczki, za mało mam czasu, ale propozycje na poszczególne komponenty chętnie rozpatrzę. Sprzęt komputerowy pocztą ? Szalony ty ;)
Napisano 27 Sierpień 200816 l Procesor to znalazłem za ponad 700 zł OEM. Inne ceny by się zgadzały, ale osobiście wziął bym chłodzenie Pentagram 120 AlCu Karakorum, wygrywa wszystkie testy, jest niesamowicie wydajne i kosztuje (najtaniej jak udało mi się znaleźć) 70 zł + przesyłka :) No i co do ramu, to brał bym Patriot Extreme, ale to już moje zdanie. Z resztą sam sobie teraz zestaw złożyłem i jestem zadowolony :) Ewerest - ponad 9000mb w odczycie z ramu Edytowane 28 Sierpień 200816 l przez naeq
Napisano 28 Sierpień 200816 l Autor Gratuluję zakupu :) szkoda że ten Pentagram nie wejdzie pod LGA 771, najtańszy porządne chłodzenie jakie udało mi się znaleźć kosztuje 170zł + przejściówka, masakra
Napisano 28 Sierpień 200816 l Procesor to znalazłem za ponad 700 zł OEM. Inne ceny by się zgadzały, ale osobiście wziął bym chłodzenie Pentagram 120 AlCu Karakorum, wygrywa wszystkie testy, jest niesamowicie wydajne i kosztuje (najtaniej jak udało mi się znaleźć) 70 zł + przesyłka :) No i co do ramu, to brał bym Patriot Extreme, ale to już moje zdanie. Z resztą sam sobie teraz zestaw złożyłem i jestem zadowolony :) Ewerest - ponad 9000mb w odczycie z ramu on chce sprzedac a nie kupic... te 9000 to co daje niby w porownaniu do 6000 ?...
Napisano 6 Wrzesień 200816 l Autor Dobra, będę wrzucał na allegro wszystkie części, dam znać co i jak, ceny będą niższe na pewno o 20 %
Napisano 6 Wrzesień 200816 l Autor Dobra, będę wrzucał na allegro wszystkie części, dam znać co i jak, ceny będą niższe na pewno o 20 %