Dr0cK Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 (edytowane) Siema, Oto taka pracka zrobiona na Blender World Cup 2008. Jak sama nazwa wskazuje pracka stworzona w blenderze. Pozostale efekty (mgla, tlo etc) stworzone w Gimpie. Wyniki konkursu sa 7 wzresnia takze trzymajcie za mnie kciuki :). BWC´08: http://bwc.blenderartists.org/ Moj WIP na blenderartists.org: http://blenderartists.org/forum/showthread.php?t=130658 Wszelkie komentarze mile widziane. Pozdro Highres: Edytowane 1 Wrzesień 2008 przez Dr0cK
Neiraa Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Ogólny odbiór: tło fajne, kolory bardzo, temat ciekawy ale ludzik jakiś cartoonowaty za bardzo, odstaje od reszty no i nie widać za dobrze tego grobu o_O /edit/: zmień temat wątku
adam_m Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Za sam tytuł powinni Ci dać 1 miejsce ;) Ludzik 2D? Zastanawia mnie oświetlenie. Księżyc z tyłu przez skały pięknie oświetla pierwszy plan (?) A co to jest to zielone pod skałą? Oczywiście trzymam kciuki.
kannu Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 serwus :) zaciekawila mnie ta praca, a ludzika zobaczylem dopiero po jakims czasie. Moze warto byloby go z jednej strony oswietlic jakims spotem ? - tak, zeby zam zarys/kontur zlapac. wtedy latwiej byloby go zlokalizowac . bardzo fajne :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Dr0cK Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 Neiraa: Wlasciwie to wszystko mialo byc w stylu "kartonowym", jak widac po twoim wrazeniu udal mi sie tylko chlopiec :) Grob to ta wlasnie skala z otwarta paszcza... adam_m: Heh dzieki, mam nadzieje ze tytul bedzie glownym kryterium ;) Ludzik jest 3d, a co do oswietlenia to troche podkrecone jest przez normal lighting. Co do zielonego swiatla, to jezeli ci chodzi o te wychodzace z jaskini to jest poswiata z grobowca Kharzzal´a ;) kannu: Dzieki. Ludzika wlasciwie naoswietlalem kilkoma spotami ale jak widac rzeczywiscie wyszedl nadal troche ciemy, chyba balem sie przesadzic z oswietleniem, w koncu jest to noc :)
Gość AT7 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Fajna pracka ale troszke nie wyraźna, dopiero jak napisałeś o tej otwartej paszczy to ją tam zauważyłem i nawet oczodołów się tam doszukałem chyba że to już wkręt późnej godziny ;D
Dr0cK Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 AT7: To nie przewidzenia, tak wlasnie mialo byc. Moze w wersji highres lepiej to widac. Szkoda, bo teraz zaluje ze tak ciemno wyszlo. No coz... w nastepny roku postaram sie bardziej :)
Vorek Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 całkiem spoko, ale brakuje głębi, zróżnicowania na plany, mógłbyś to zrobić kolorystyką, ale zmieniając efekty atmosferyczne, tak, żeby sugerowały przestrzeń, teraz jest płasko.
Rekomendowane odpowiedzi