Dr0cK Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 (edited) Siema, Oto taka pracka zrobiona na Blender World Cup 2008. Jak sama nazwa wskazuje pracka stworzona w blenderze. Pozostale efekty (mgla, tlo etc) stworzone w Gimpie. Wyniki konkursu sa 7 wzresnia takze trzymajcie za mnie kciuki :). BWC´08: http://bwc.blenderartists.org/ Moj WIP na blenderartists.org: http://blenderartists.org/forum/showthread.php?t=130658 Wszelkie komentarze mile widziane. Pozdro Highres: Edited September 1, 2008 by Dr0cK
Neiraa Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Ogólny odbiór: tło fajne, kolory bardzo, temat ciekawy ale ludzik jakiś cartoonowaty za bardzo, odstaje od reszty no i nie widać za dobrze tego grobu o_O /edit/: zmień temat wątku
adam_m Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Za sam tytuł powinni Ci dać 1 miejsce ;) Ludzik 2D? Zastanawia mnie oświetlenie. Księżyc z tyłu przez skały pięknie oświetla pierwszy plan (?) A co to jest to zielone pod skałą? Oczywiście trzymam kciuki.
kannu Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 serwus :) zaciekawila mnie ta praca, a ludzika zobaczylem dopiero po jakims czasie. Moze warto byloby go z jednej strony oswietlic jakims spotem ? - tak, zeby zam zarys/kontur zlapac. wtedy latwiej byloby go zlokalizowac . bardzo fajne :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Dr0cK Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Neiraa: Wlasciwie to wszystko mialo byc w stylu "kartonowym", jak widac po twoim wrazeniu udal mi sie tylko chlopiec :) Grob to ta wlasnie skala z otwarta paszcza... adam_m: Heh dzieki, mam nadzieje ze tytul bedzie glownym kryterium ;) Ludzik jest 3d, a co do oswietlenia to troche podkrecone jest przez normal lighting. Co do zielonego swiatla, to jezeli ci chodzi o te wychodzace z jaskini to jest poswiata z grobowca Kharzzal´a ;) kannu: Dzieki. Ludzika wlasciwie naoswietlalem kilkoma spotami ale jak widac rzeczywiscie wyszedl nadal troche ciemy, chyba balem sie przesadzic z oswietleniem, w koncu jest to noc :)
Guest AT7 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Fajna pracka ale troszke nie wyraźna, dopiero jak napisałeś o tej otwartej paszczy to ją tam zauważyłem i nawet oczodołów się tam doszukałem chyba że to już wkręt późnej godziny ;D
Dr0cK Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 AT7: To nie przewidzenia, tak wlasnie mialo byc. Moze w wersji highres lepiej to widac. Szkoda, bo teraz zaluje ze tak ciemno wyszlo. No coz... w nastepny roku postaram sie bardziej :)
Vorek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 całkiem spoko, ale brakuje głębi, zróżnicowania na plany, mógłbyś to zrobić kolorystyką, ale zmieniając efekty atmosferyczne, tak, żeby sugerowały przestrzeń, teraz jest płasko.
Recommended Posts