Napisano 3 Wrzesień 200816 l Witam, tak jak większość pisze po raz pierwszy. Nie znam maxa i v-ray tak dobrze jak Wy, i pewnie muszę popracować wiele no ale cóż... Mam laptopa :/ ale spoko w październiku kupuje coś lepszego, załączone rendery liczyły mi się ok 7 godz w rozdzielczosci 900x900, nie wiem czy to normalne pewnie nie... /przeszukalem google i pracuje nad ustwieniami/ Do ustawien mych dochodzilem metoda prob i bledow wiec zadnej rewelki nie ma.... tak wiec moi mili cenne beda uwagi... rendery bez PS.
Napisano 3 Wrzesień 200816 l Hmm, wygląda całkiem znośnie jeśli o światło chodzi, ale na tej barcelonce to by się położyć można zamiast na łóżku. A dywanik czym robiłeś?
Napisano 3 Wrzesień 200816 l witam na forum. jak na poczatek nie jest zle. jesli vray to uzywaj vraysun + sky + physcamera, do testow sugeruje ukryc (na warstwie) meble a w szcegolnosci dywan (wyglada jak vrayfur albo max hair/fur) ktory zabiera mase czasu podczas renderingu. jesli chcesz rad co do ustawien rendera to pokaz zrzut bo nie wiadomo jakie aktualnie uzywasz.
Napisano 3 Wrzesień 200816 l pokoik ładny, ale ten szklany stolik wstawiony troche na siłę dywanik to vray fur ?? mam pytanie ile ta scena Ci się randerowala ?
Napisano 4 Wrzesień 200816 l Autor t0m3k: rendery okołu 7 h /mam laptopa 1gb ramu procek 1,7 ghz garta grafiki 512 mb/ bl0ndynek: ten dywan to kiedyś dostałem od kumple trawę do maxa 6 i ja wykorzystam. Jak chcecie i komuś się przyda mogę ją udostępnić A tu moja inna pracka wanny konkurs poolspa z vraysun + sky + physcamera liczyla mi sie 10 h na moim laptopie
Napisano 4 Wrzesień 200816 l Autor Po głębszym przemyśleniu dywan nie jest hair fur. Wydaje mi się ze to są linie jakoś połączone. :/ Niżnej podaje linka do niego http://rapidshare.com/files/142579464/dywan.max.htm