ver-1 Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 (edytowane) Doszlo pare raczek, i poprawek, rzut z tylu przedstawia bestie w stanie czuwania, widoczny takze maly wabik ;) ktory ustawiony w odpowiednim swietle moze okazac sie zabojczo skuteczny, jest to jednoczesnie najslabszy punkt besti. Sory za ramki ale spieszylem sie bardzo :)Pozdro. Final: Myslamlem ze wszytsko ma byc na jednym wiec daje jeszcze osobno bo sie zamieszanie zrobilo ------------------------------------------ Witam, mój pierwszy post :) wrzucam step z konceptu chyba za bardzo uczepiłem się wątku z opisu o przybieraniu kształtu ludzkiego ciała ;) ale nie wiem czy do końca widać o co chodzi :) Tak więc koleś jest powoli wchłaniany do ciała, będzie widać też fragmenty innych a z tyłu będzie sexi pupcia :) szkic byl kiepski wiec usunalem :) Edytowane 29 Wrzesień 2008 przez ver-1
leander Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Ciekawy nastroj sie tworzy w tej kolorowej wersji. Troche nie wiadomo o co chodzi z tym czlowiekiem. Jezeli Ci ludzie sa wchlaniani wbrew swojej woli, to mozna by im nadac bardziej dramatyczny, dynamiczny charakter. Teraz wyglada troche jakby sterowal potworem.
ver-1 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Napisano 11 Wrzesień 2008 Mysle ze masz racje, mozna sie pomylic, mam nadziej ze jak dodam czesci innych to sytuacja stanie sie jasna. A czlowieka chcialem bardziej przedstawic, ze juz nie ma sil walczyc, zyje i ciagle cierpi ale jest za bardzo wyczerpany by stawiac juz opor, jest pogodzony z tym co nieuniknione, widzi ze powoli jest pochlaniany przez cialo besti, juz nawet nie ma sil zwracac uwagi na cierpienie wokol, na wydobywajace sie co jakis czas z glebi ciala stlumione krzyki, na impulsuwne odruchy innych cial przylegajacych do niego, ktore byly wchloniete przed nim, na rozszarpywane przed nim ludzkie ciala kiedy bestia poluje i sie pozywia, juz trudno mu odroznic co jest jawa a co snem, dla niego to niekonczacy sie koszmar :)
nicponim Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 tekst swoje a obrazek swoje-to co napisales naprawde jest ciezko zobrazowac,wiec lepiej przedstaw kolesia jakby toczyl walke z tym"koszmarem", odpycha sie,walczy,strach w oczach itp. Bo tutaj naprawde to dziwnie wyglada...o to co napisales to bardziej bym widzial cos ala koszmar ciagnie grupe ludzi na łańcuchu-cos ala ludzie z obozu. Wtedy bardziej chyba obrazuje to "poddanie sie"... pozdro!
miriam Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Witam na Forum Pomysł ciekawy, choć może z tym wchłanianiem nieco inaczej można by rozwiązać motyw, widział bym tu tego stwora z jego mackami/łapami nieco z tyłu kadru a z przodu łóżka ze śpiącymi ludźmi,(gdyby to była ilustracja), fakt faktem że chodzi tu przede wszystkim o sam koszmar ;). //Pozdr.
ver-1 Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Napisano 12 Wrzesień 2008 (edytowane) Maly update i dwie wersje, nie wiem w ktora strone pojsc tak wiec dzieki za uwagi i spostrzezenia i czekam na kolejne bo sa przydatne :) Czekma na uwagi zanim zaczne dlubac szczegoly :) A odnosnie uwag to to co napisalem wyzej to napisalem na podstawie tego co juz zrobilem do tej pory, tak wiec to byla bardziej mozliwa wersja interpretacji niz zalozenia ;) sory jezeli zostalo to inaczej zrozumiane. Druga poza to miala byc ta bardziej dynamiczna ale brakuje jeszcze ekspresji, tak mi sie wydaje. Z gory dzieki i pozdro. Edytowane 12 Wrzesień 2008 przez ver-1
kuna_sFb Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 wg mnie wersja nr 2 jest o niebo lepsza:] cos sie zaczyna dziac z kolesiem i jestem pewien ze jesli znalazlbys troche czasu i sily na poszkicowanie go w roznych pozach, tak troche eksperymentujac, bylbys w stanie dobrac najodpowiedniejsza - najblizsza Twojemu opisowi z posta #3 (moze jakies spazmy, dziwnie wygieta sylwetka, byc moze jakies deformacje - co tam Ci wyobraznia podpowie). naprawde mysle ze warto, bo mam przeczucie ze ta pracka bedzie niezla (juz widac ze budujesz klimacik):] pozdro i powodzenia men!
ver-1 Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Napisano 13 Wrzesień 2008 Dzieki za wskazowki i motywacje, pchnely robote troche do przodu :). Mysle ze to ostani step pozniej juz do konca bo nie ma co meczyc za bardzo :) tak wiec jedzcie ile wlezie :) Maly update plus zblizenie Pozdro.
Uriel Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) genialne jak dla mnie jesteś numer 1, świetny pomysł a o wykonaniu niewspomnione, kolorki genialne. moja teczka http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=52775 Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez Uriel
noiprox Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Świetne :) Tylko czy czoło nie jest wyglądałoby inaczej z takiego widoku?
ver-1 Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Napisano 18 Wrzesień 2008 (edytowane) Uriel- Dzieki, postaram sie nie schrzanic tego :) noiprox- chyba musze przestac wymysalc i zaczac korzystac z jakis refek :)dzieki, poprawie do nastepnego update'a pozdro Edytowane 19 Wrzesień 2008 przez ver-1
Farvus Napisano 19 Wrzesień 2008 Napisano 19 Wrzesień 2008 Super klimat. Wygląda jak scenka z jakiegoś filmu.
ver-1 Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Napisano 28 Wrzesień 2008 Up i final w pierwszym poscie. wszelka krytyka mile widziana. Pozdro
leander Napisano 29 Wrzesień 2008 Napisano 29 Wrzesień 2008 Final fajny. Fajnie pomyslany dol postaci i sposob przemieszczania. Tylko chyba akcent zostal polozony w zlym punkcie obrazu. To swiatlo mocne z góry kojarzy sie z jakims aktem łaski spływajacej z nieba i to wg mnie staje sie glownym motywem obrazu. Druga sprawa, ze głowa stwora chyba bardzo silnie kojarzy sie z głównką ósmego pasażera Nostromo. A ten mial głowke co najwyzej wielkosci pięści, i jakos ta skala w naszej swiadomosci tu zle dziala. Cala scena traci na monumentalnosci, dla mnie przynajmniej. No i ostatnia rzecz, te wszystkie historie po srodku, glowki, rece itp, sa ciekawe, ale giną przy pozostalych elementach, o ktorych napisalem wyzej. Jak sobie kadruje jedynie srodek (w ogole pozbywajac sie jasnych akcentow wokol), to zaczynam wchodzic znacznie glebiej w caly dramat.
Gość e=mc^2 Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 bardzo fajne! kojarzy się właśnie z ... koszmarem ;) fajne
ver-1 Napisano 4 Październik 2008 Autor Napisano 4 Październik 2008 Dzieki za komenty i glosy na challengu Co do samej pracki to mam jeszcze pare pomyslow ktore chce wmontowac i wrzuce pracke do teczki 2d Tymczasem zapraszam na komentowanie i sugestie do wipa 3d tym razem: http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=741249#post741249
Rekomendowane odpowiedzi