Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy istnieje jakiś prosty konwerter modeli 3d tak aby łatwo było by je oglądać na stronie internetowej we flash-u.

Wiem że jest Quest 3d, ale jego cena! Chodzi o naprawdę prostego.

Myślałem o formacie vrlm ale nawet ja mam problemy z otwieraniem tych rzeczy w necie, instalowałem kilka wtyczek ale i tak czasem nie działa.

Pozdro

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

sproboj pobawic sie shockwawem....kiedys sie bawilem, i nawet fajne to to bylo

Napisano
Myślałem o formacie vrlm ale nawet ja mam problemy z otwieraniem tych rzeczy w necie, instalowałem kilka wtyczek ale i tak czasem nie działa.

bawilem sie vrlmem, dzialalo bez zadnego problemu. Jest jeszcze papervision, ale to tylko nazwa rzucam, nigdy w tym nic nie robilem.

Napisano

jest tez cool3d ale to tez wymaga osobnej wtyczki:( http://www.ulead.com/cool3d/runme.htm, mysle ze przy wszeobecnosci flasha warto rozwazy przede wszystkim ta opcje i uzyc papervision3d, sandy3d albo away`a, Poki co znam tego pierwszego i jezeli stworzysz jedna aplpikacje to potem mozesz ladowac do niej rozne modele (np. DAE collada, w samym pliku jest zapisany np. link do tekstury), aczkolwiek nie kazdy model jest wyswietlany poprawnie, czasem sa klocki ze znikajacymi sciankami ( taki se z-sorting papervisiona) ale ponoc away nie ma z tym zadnego problemu, ale jego wydajnosc tez jest ponoc slabsza.

Napisano

Była niegdyś Plasma...