Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem

Buduje okrąg i robię edge. Wiec mam taki pierścień osuwam polowe i robie mirror.

Podczas skalowania zewnętrznego pierścienia zamiast okręgu wychodzi mi jajo :( dlaczego?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Trochę chaotycznie to opisałeś ,nie wiem czy wynika to z źle ustawionego mirrora (modyfikator?) czy z skalowania wokół jednej osi , pokaż screena .

Napisano
  • Autor

Juz sobie poradziłem chodziło o kursor :D ale mam większy kłopot tym razem zapodam screna bo nie mam pojęcia o co cho....

Otóż na filmie Toturialu wychodzi równo a u mnie dziwnie się zaokrągla :( co jest?

chodzi o siatkę tu idzie równo a u mnie się załamuje

zle2.jpg

zle1.jpg

Napisano

Przecież u ciebie vertexy są krzywo, nie są w jednej linii.

Musisz je przeskalować wzdłóż osi Y do zera.

Opisz w jaki sposób próbowałeś dojść do tego efektu, może coś zrobiłeś źle po drodze i dlatego one się wykrzywiają.

Napisano

robert zaokrągla się bo masz włączone pokazywanie siatki jako isolinii na modelu (guzik przy strzałeczkach góra/dól w modyfikatorze subsurf) jak go wyłączysz to będzie pokazywał zwykłą siatkę i model wygładzony "pod spodem" tak jak jest w tutorialu (creature factory jak mniemam :-))

Napisano
  • Autor

tak teraz jest tak jak prawie na tutu :) będę miał więcej pytać więc :) niedługo znów napisze nie ma to jak uczyć się od podstaw :) dzieki za pomoc i prosze o jeszcze :)

Napisano
  • Autor

zaczynam uwazac ze ten kurs jest zrobiony na odpierdol :( i kolejne pytanie on przekrzywił całość za pomocą jakiegoś pędzla (takie kółko) i ja nie mam pojecia co to za narzędzie :(

Napisano

to kółko to albo selekcja (dwa razy klawisz 'B') albo edycja proporcjonalna (klawisz 'O' albo to kółeczko na prawo od ikonki 'global' na pasku pod viewportem) i potem zwykla rotacj 'R'

a na sam początek polecam plik modelingtools.ogg (mesh tools w menu html) z tego dysku.

Samo creature factory to taki troche timelaps z komentarzem i niestety trzeba niektóre skróty znać.