Gość Salvatore Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Witam! Mam pewien problem. Kiedy chce włączyć 3d maxa wyskakuje mi taki oto komunikat: Co zrobić aby uruchomić program? Za wszelką pomoc z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 hmmmmm...... Kiedyś już kuzyn miał taki sam problem albo może i podobny coś kojarzę to "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc000001d)." Kuzyn kiedyś miał to samo z grą. Miał 2 partycje C i D. System miał na C gry na D. Zainstalował ponownie system i formatował tylko C. Problem był taki, że podczas instalacji on dodaje pliki do systemu i rejestru. Podczas formatowania to wszystko jest usuwane. To jest jeden powód jeśli wgrywałeś system na nowo. 2. Czy wcześniej Ci działał 3DS MAX? np. działał Ci cały czas tylko to stało się tak nagle. Jeśli tak to spróbuj przywrócić system do tego dnia kiedy się to stało (oczywiście do tej godziny) może być nawet dzień wcześniej. To może zadziałać, ale nie musi. :D 3. Zobacz czy masz zainstalowane wszystkie sterowniki do karty graficznej itp. ;) Czasami programy wymagają tego typu rzeczy. 4. Zainstaluj jeszcze raz. Może źle się zainstalowało. Jeśli nie to ściągnij jeszcze raz. Czasami się ściąga z błędami ;) zobacz czy będzie Tobie działać. Prawdę mówiąc to sam niewiem dlaczego tak masz, ale ja bym próbował wszystkiego. Jaki masz system? Vista czy XP? Może jeszcze inny :D Pozdrawiam Vega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Salvatore Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 2. Dopiero pierwszy raz instaluje 3d maxa. 3. Mam najnowsze sterowniki. 4. Instalowałem jeszcze raz :P Mam Xp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 A moze brak frameworka? Masz .Net zainstalowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Salvatore Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 zainstalowałem nie dawno najnowszego NetFrameworka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Kurcze mialem cos takiego kiedys na starym kompie (pentium 1300, 256mb ramu). Nie jestem pewnien czy ten sam blad ale cos takiego. To bylo przy maxie 5 albo 6. Pamietam tylko ze chwile pozniej padl mi dysk i jak wlaczylem juz na nowym z nowym systemem to juz bylo ok, wiec raczej nie pomoge. No chyba ze mozesz formata zrobic. Pewniektos bedzie mial lepsze rozwiazanie. A tak wogole to mnie tez ciekawi co to moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Zainstaluj .NET framework w najnowszej wersji, może nie masz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Salvatore Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 mam najnowszą wersje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi