cichysit Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 (edytowane) Zacząłem nową wizkę. Jest ona calkowicie mojego pomyslu. Prace rozpocząłem 2 dni temu. Jeszcze jest parę zmian miedzy innymi: swiatlo(sufit, IES wsadze), podloga(jest zbyt duzy tiles), dywan i oczywiscie sofa( zawsze mam problem ze skora). Chciałem zrobić wizkę inna niż wszystkie, czyli nie kwadraty i prostokąty, zrobiłem troche krągłości:). Co nalezy zmienić, oprócz rzeczy wcześniej wymienioncyh. Za komentarze dzięki. Edytowane 21 Październik 2008 przez cichysit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 pusto jakos,czemu prawie wszystko w jednym kolorze? na pierwszy rzut oka nie rozni sie od zwyklych kwadratowych wnetrz,za malo tych innowacji,pracuj nad tym dalej...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osterman Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 Coś ty człowieku zrobił z pięknego Panton chair ??!! To jest gwałt w biały dzień tego pięknego kształtu. Tu masz printy : http://www.vitra.com/en-pl/home/products/panton-chair-1/detail/ . Albo je popraw, albo wogule wyrzuć. PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 Oj Pantone się w grobie przewraca! Innowacji bardzo mało: stół, ściany, sofy moga też być okrągłe jak już o tym mowa. Okno jakieś niebanalne... Strasznie pusto, strasznie martwo, przejarany sufit. Wywal tą jukę maxowską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Eeee Skąd się wzięło to światło na suficie? Czy to coś na zaobleniu to jest kominek? PZDR mkeruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kohelet Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Jak interpolujesz GI to moglbys interpolowac takze materialy , albo ja zle widze niewiem juz sam. Zastosuj AS zamiast AQmc. I o ile sie nie myle to na skorze jest displace map , hmm nie rob mocnego displace z mapy na bump. dobry unwrap , wiecej szczegolow > normal mapa , albo bump no czy tez displace ale taki indywidualnie zrobiony. A rzeczywiscie pusto i nudno. pracuj dalej :):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 fajny wagner pantfom ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 chyba prześwietlasz wszystko tak jak ja :-))))) Daj więcej cienia w zakamarkach, będzie git... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 5 Październik 2008 Autor Share Napisano 5 Październik 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 7 Październik 2008 Autor Share Napisano 7 Październik 2008 dorzucam kolejne czesci pracy, musze jeszcze cos zrobic z drewnem w kominku. Mam zamiar zrobic: kino domowe, oblozyc sciane kamieniem, dorzucic pare rzeczy na stol i pare "dekoracji" w calym pokoju(kwiaty, gazety, firanki(odnosnie firanek, czy ktos moze mi podpowiedziec jak zrobic gladkie firanki http://exoticaria.files.wordpress.com/2008/04/contemporary-ceiling-mounte.jpg ) itp.). Mile widziane komentaerze odnosnie jakis zmian. Z gory dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 to kolo kominka to kamien (do poprawy); co nalezy zmienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 krzeselka wygladaja duzo lepiej,podoba mi sie kominek ,czemu wszysko jest takie jasne? brakuje mi tu jakiegos kontrastu..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 świetnie Ci to wychodzi, chociaż kominek wygląda jak doklejony obrazek ;) no i materiał sofy (czyjakjejtam) raczej plastikowy taki :/ Podstawki pod talerze powinny być raczej jaśniejsze. Podoba mi się ten pokój... to naprawde ładny pokój :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Brakuje łyżek do zupy, i chyba do zupy się wina nie pije, raczej jakiś chlebek do dogryzania albo bułki. Telewizor za bardzo odbija. Ogólnie przyjemnie, ale tak jak Eden napisał brakuje kontrastu, jest wszędzie ten sam odcień, przydała by się jakaś kolorowa plamka, np. mógłbyś zamiast obrazu z rękami wstawić jakiś czerwony obreaz, albo dać zieloną palmę koło okna, albo niebieski dywanik, co ci wpadnie do głowy. (nie chodzi o to żeby cały pokój był kolorowy, tylko jakiś jeden albo dwa obiekty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Krzesła wyglądają jak wrośnięte w podłogę i to nie jest chyba błąd renderu. Żyrandole troche inaczej są zawieszone w realu. Halogeny w suficie nie mają oprawek i w ogóle tworzą artefakty. Dla zwiększenia efektu łał zastosowałbym raczej IESy. Ciekawi mnie rozkład pomieszczenia, bo z tego, co widzę na żyrandolach, jest ciekawy. Co do kominka - nie wiem czy ma to być atrapa, czy real. Ja przy wizkach z kominkiem musiałem najpierw dowiedzieć się o wymogi techniczne takowego (wbrew pozorom dość rozległa dziedzina wiedzy). Kominka z wizki powyżej raczej żaden szanujący się fachowiec nie wybuduje. Może się czepiam. Pochwa za listwę przypodłogową. Daj jeszcze przysufitową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 11 Październik 2008 Autor Share Napisano 11 Październik 2008 dorzucam poprawiona wersje, dorobie jeszcze kino domowe i poprawie glosniki i zobacze moze co s jeszcze na stol; komentarze mile widziane, zblizam sie do zakonczenia pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Ten zegar to chyba jakiś ponury żart... Drewno sie nie pali, telewizor za bardzo odbija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 11 Październik 2008 Autor Share Napisano 11 Październik 2008 drewno moze sie tez żarzyć... czemu nie zegar:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Przeczytaj kolejno wszystkie posty i pomyśl, czy czasami nie ma w nich cennych rad. Po co wystawiasz prace, jeśli odbijasz krytykę? Odpal gogla i zobacz, jak wygląda żarzące się drewno. PZDR mekruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 12 Październik 2008 Autor Share Napisano 12 Październik 2008 w żaden sposób nie odbijam krytyki, bardzo dobrze, ze dostaje krytyke, ja dopiero sie ucze, wiec potrzebne mi sa rady, nie wiem, moze sie myle z tym drewnem(bylem przekonany, ze tak wyglada zarzace sie drewno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 jeszcze do poprawienia kino domowe i koniec pracki :) Propozycje, sugestie.... mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 te bąble na ścianie strasznie odciągają uwagę od reszty pomieszczenia. Jeśli o mnie chodzi, to ile razy bym się nie spojrzał na tą wizkę, to wzrok co chwilę ucieka mi na te bąble. Zastąpiłbym je jakimś obrazem lub płaskorzeźbą. Reszta całkiem nieźle. Nie rozumiem tylko co się 'dzieje' w kominku? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 (edytowane) dodane kilka szczegółów, retusz w PS (nie wiem, czy nie za duży) "czysty" render: Edytowane 22 Październik 2008 przez cichysit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 moim zdaniem kolorystycznie duzo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi