llthomas Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 Witam mam problem z 3d podczas renderingu program zwraca mi komunikat: "The following render effects are not compatible with the bitmap format selected for rendering. The selected btimap format is: 32 Bits per Channel Floating-Point (RGBA)" Najciekawsze jest to, ze blad wyskakuije tylko i wlacznie wtedy kiedy uzyje efekty typu ( Glow czy Blur). Prosze o szybka pomoc:) Pozdrawiam ! Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 zmien format pliku wyjsciowego na inny, np. tiff, tga albo rpf. wydaje mi sie ze chodzi o to ze nie moze zapisac dodatkowych kanalow (glow, blur) w formacie pliku jaki wybrales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llthomas Napisano 1 Październik 2008 Autor Share Napisano 1 Październik 2008 probowalem i to neistety nie jest to....;/ hmm macie moze jakis pomysl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 A w systemie masz ustawioną kartę graficzną na 32 bitowa głębie kolorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llthomas Napisano 1 Październik 2008 Autor Share Napisano 1 Październik 2008 tak w systemie mam na 32 bity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 to jest 32 bity na kanał czyli jakiś hdr :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llthomas Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 tzn? jakas propozycja jak rozwiazac ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 to zdaje się będzie .hdr lub .exr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llthomas Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 niestety ani .exr ani .hdr tez nie pozwalaja zrenderowac sceny.... :((((( ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 (edytowane) a w czym to renderujesz? jak wybierasz format zapisu naciśnij setup i sprawdź jak masz ustawioną głębie kolorów, bo format exr nie musi być ustawiony na 32 bity mogą mieć mniej. Jeszcze sprawdź format rls i dds. W każdym możesz zmieniać ilość bitów na kolor. Edytowane 3 Październik 2008 przez Bacry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi