Napisano 1 Październik 200816 l Witam mam problem z 3d podczas renderingu program zwraca mi komunikat: "The following render effects are not compatible with the bitmap format selected for rendering. The selected btimap format is: 32 Bits per Channel Floating-Point (RGBA)" Najciekawsze jest to, ze blad wyskakuije tylko i wlacznie wtedy kiedy uzyje efekty typu ( Glow czy Blur). Prosze o szybka pomoc:) Pozdrawiam ! Łukasz
Napisano 1 Październik 200816 l zmien format pliku wyjsciowego na inny, np. tiff, tga albo rpf. wydaje mi sie ze chodzi o to ze nie moze zapisac dodatkowych kanalow (glow, blur) w formacie pliku jaki wybrales.
Napisano 1 Październik 200816 l Autor probowalem i to neistety nie jest to....;/ hmm macie moze jakis pomysl?
Napisano 1 Październik 200816 l A w systemie masz ustawioną kartę graficzną na 32 bitowa głębie kolorów?
Napisano 2 Październik 200816 l Autor niestety ani .exr ani .hdr tez nie pozwalaja zrenderowac sceny.... :((((( ;/
Napisano 3 Październik 200816 l a w czym to renderujesz? jak wybierasz format zapisu naciśnij setup i sprawdź jak masz ustawioną głębie kolorów, bo format exr nie musi być ustawiony na 32 bity mogą mieć mniej. Jeszcze sprawdź format rls i dds. W każdym możesz zmieniać ilość bitów na kolor. Edytowane 3 Październik 200816 l przez Bacry