Napisano 5 Październik 200816 l Właśnie ukazała się nowa wersja wings3d, genialnego i darmowego polymodelera. lista nowych featuresów tutaj (a jest ich ogromna ilość) do pobrania stąd (wersja oznaczona jako development release) Oprócz tego chciałbym zwrócić uwagę potencjalnych i obecnych użytkowników wingsa na dział plugins na forum wings - o tutaj gdzie optigon umieścił testową wersję poprawek do wingsowego tweaka. Kto raz użył tweaka w wingsie wie jak potężne jest to narzędzie w porównaniu do odpowiedników w innych programach, a poprawki optigona dodają mu jeszcze więcej pałera.
Napisano 5 Październik 200816 l Hmm, czy wy tez macie problem z okazjonalnie "wystrzelającym" kursorem myszki? Dzieje się tak odkad pamietam, niezaleznie od wersji. Po np. probie przesuniecia wierzcholka nagle wystrzela gdzies poza viewport.
Napisano 5 Październik 200816 l Dzięki za newsa! Muddy - nigdy tak nie miałam, ale może powinieneś im to zgłosić jako bug? Działo się coś takiego tylko kiedy usiłowałam modelować tabletem.
Napisano 5 Październik 200816 l Autor Muddy - Takie coś mi się zdarzyło tylko gdy w czasie operowania kamerą (w trybie mirai albo wings3d) jakieś inne okienko wyskoczy mi przed wingsa. Niektóre optyczne myszki mają taką fazę niezależnie od programu - zdarza ci się to tylko z wingsem?
Napisano 5 Październik 200816 l Dzieje sie tak sporadycznie i raczej tylko w wingsie. Powiedzmy raz na minute dwie - wtedy wystarczy Ctrl + Z i ok. Nie wiem czy to nie ma zwiazku z Vista 64. Myslalem ze to przez myszke ale wynienilem niedawno i jest tak samo. Problem malutki ale czasem irytujacy. Dokladnie wystepuje gdy wciskam move i obracam kamera (obrot mam pod kolkiem myszki tez, wiec moze o to chodzi). Edytowane 5 Październik 200816 l przez Muddy
Napisano 6 Październik 200816 l Mam ustawiony Blender mode. Tak poza tym to dzieki za zwrocenie uwagi na pluginy, dopiero teraz dolaczylem "contour" bez ktorego wczesniej sie meczylem heh
Napisano 8 Październik 200816 l ja pracuję na 0.99.02 - mój ukochany programik ;) a ta jest w rozwoju dopiero (Development Rel) więc poczekam na stable. Za to ten news zachęcił mnie do spróbowania wtyczek, ktorych w wingsie nigdy nie używałem. Muddy - niegdy nie miałem takiego problemu z kursorem Aniu - właśnie zamierzam kupić tablecik ;] jakie model polecasz?
Napisano 8 Październik 200816 l Autor silverfox - bardzo dużo tracisz nie korzystając z development releasów. Są co najmniej tak samo stabilne jak te które są oznaczone jako stabilne, tyle że wprowadzają nową funkcjonalność. W całej mojej dośc długiej przygodzie z wingsami ilość crashów mógłbym policzyć na palcach jednej ręki, a zawsze korzystam z developmentowych wersji...
Napisano 8 Październik 200816 l Też nie miałam nigdy problemów z development relasami. silverfox - http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=8805 jest cały wątek na temat tabletów. Generalnie wszyscy piszą że kupować wacomy, ja kupiłam wacoma i jestem zadowolona.
Napisano 9 Październik 200816 l ja pracuję na 0.99.02 - mój ukochany programik ;) a ta jest w rozwoju dopiero (Development Rel) więc poczekam na stable. Za to ten news zachęcił mnie do spróbowania wtyczek, ktorych w wingsie nigdy nie używałem. Muddy - niegdy nie miałem takiego problemu z kursorem Aniu - właśnie zamierzam kupić tablecik ;] jakie model polecasz?
Napisano 9 Październik 200816 l oops przy odswiezaniu dodał się ponownie mój koment... sorki Aniu, dzięki za linka, też myślałem o Wacomie marcin wuu - to chyba bedę musiał spróbować dev. rel. :)