ozzie Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Ostatnie moje dwa projekty jakie zrobiłem dla Siewczyńska Studio w Krakowie. Blender + Indigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Światło całkiem spoko, ale te rendery jakieś nieostre. Podziwiam że zrobione w blenderze. Z ciekawości zapytam ile trwa render w Indigo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Podziwiam że zrobione w blenderze. haha. podziwiać możnaby gdyby zrobione było w MS Paint... Wizka fajna... światło siedzi. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzie Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 różnie recepcja to 8 godzin... można to skrócić, przez np przeskalowanie sceny ale coś nagmatwałem a nie było już czasu na zabawę. Jadalnia nie pamiętam ale też coś koło tego może więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Zauważyłem, że twoje rendery są monochromatyczne i nieostre. Pozwoliłem więc sobie zrobić trochę postprodukcji (curvsy, autocolor zblendowany z oryginałem, resize, sharpen itd) i pracki maja potencjał. Jak cie się nie podoba że się wpieprzam, to usunę ;) Aha, przenieś wątek do Renderów testowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzie Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 nie no spoko, tylko że akurat nie mam czasu na to... tym zajmuje się już studio. To fakt że "podkręcone" nabierają lekkiej charyzmy, ale ja osobiście gustuje w nie przerobionych... to chyba wypływa z lenistwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 voyager: no no, ta druga obróbka... poznać rękę mistrza. ;) ozzie: primo zaraz Ci się dostanie za nie czytanie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34648 secundo: diablo toto nie ostre, voyager rozwiązał to przez zmniejszenie rozmiaru, ale to chyba mija się z celem co? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzie Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 (edytowane) voyager: no no, ta druga obróbka... poznać rękę mistrza. ;) ozzie: primo zaraz Ci się dostanie za nie czytanie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34648 Uuu... :/ uppsss ;) secundo: diablo toto nie ostre, voyager rozwiązał to przez zmniejszenie rozmiaru, ale to chyba mija się z celem co? ;)Na szczęście grafika to nie fengshui, choć przyznam że "ostre" rendery powinny być... to że takie nie są (choć nie do końca) to kwestia upodobań. Zleceniodawczyni jak i ja (jak się okazało w trakcie pracy) preferujemy to samo, czyli pozostawienie czegoś w stylu przestrzeni dla wyobraźni. Jeżeli obraz nie jest ostry, niektóre detale są rozmyte można je sobie wyobrazić... nie wszystko musi być łatwe... czasami warto zostawić przestżeń na myślenie. Jeżeli ktoś chce to może zobaczyć jak to wyszło w pełnej rozdzielce, oto linki: jadalnia hol Edytowane 8 Październik 2008 przez ozzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Po postprodukcji voyagera jest ok. Masz jakieś inne ujęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzie Napisano 16 Październik 2008 Autor Share Napisano 16 Październik 2008 tak, proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi