Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

aparacik z jakim latam to canon 300D + sigma 30-1.4 no i fotoszop oczywiscie, w jednych mniej w innych wiecej ale zazwyczaj jest.

Miśka:

miska1miniqe2.jpg

Glinianka na jelonkach -dziś:

1tapminixb4.jpg

rowniez glinianka:

3minibd2.jpg

Edytowane przez arturprx2

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mnie siem w trzecim kolory podobaja.Drugie wyglada jak snapshot zrobiony w srodku spaceru, nic specjalnego

Napisano

pierwsza fotka bardzo w porządku. świetnie uchwycona mina, taki zawadiacki błysk w oku :) ciekaw jestem jakby się obroniła w kolorze.

Pozdrawiam

Napisano

imho kolor lepszy, tylko kadr poprawic i troszke sie nasyceniem pobawic :)

Napisano
  • Autor

zeby nie zasmiecac napisze w swoim watku... otoz chodzi o sprzet, kupilem obiektyw sigmy 70-300, podpialem do 300D i dziala elegancko - ale - tylko kiedy przeslona nie jest wyzsza jak 5,6. w przeciwnym wypadku wywala ERROR 99. i trza zresetowac aparat. Pogoglowalem troche i piszą ze zdaza sie ze jest to naprawialne przez zmiane jakiegos czipa w obiektywie...

co na to spece? da rade cos z tym zrobic? najlepiej w wawie, gdzie i za ile rzecz jasna.

dzieki pozdrawiam

Napisano
  • Autor

testy wyzej opisanego obiektywu ...i problemu ;(

madzia1minilf4.jpg

madzia8minidf9.jpg

madzia2miniox3.jpg

Napisano

dziewczyna nad woda wyszla b.fajnie i estetycznie, jedyne co razi to odbite w wodzie linie wysokiego napiecia :)

Napisano

pierwsza fotka super! tylko małe ale: za ciemna modelka! praktycznie nie widać jej twarzy. szybki retusz i fotka nabiera innego wyrazu:

madzia1minilf4_pop.jpg

przydałaby się też mniejsza GO, ale to w sumie tylko moje zdanie :)

Pozdrawiam

Napisano

Ekstra po przeróbce tweety'ego. Naprawdę nic do zarzucenia, niebo ładne, światła super.

Drugie zdjęcie nie podoba mi się ze względu na przekontrastowienie, biały płaszcz w dodatku zlewa się z białym tłem, jedynie fajne jest odbicie w kałuży, ale też te druty rażą.

Pomarańczowa sepia jest brzydka. Modelka ma brzydką pozę, minę, krzaki brzydkie, pomarańczowy brzydki i to szumoziarno..

Napisano
  • Autor

te duze kontrasty to swiadomie... mi sie podoba a elektryka tez w sumie zamierzona ale faktycznie usunolem i jest ok

Napisano
  • Autor

kilka ciekawszych ujec z urlopu majowego

img0158pmini.jpg

img1040pmini.jpg

img1071pmini.jpg

img0644p.jpg

img0613pmini.jpg

golejw018p2mini.jpg

img0179mini.jpg

img0176mini.jpg

img0513pmini.jpg

img0503pmini.jpg

Napisano

No niestety nie tym razem... Miska i te które tweety retuszował - świetne, ale ostatnia porcja słabiutka...

1. imo najlepsze, ale brakuje mi tutaj kontrastu, może jakaś delikatna winieta, żeby bardziej wyeksponować postać dziadka z kartą w ręku. Samo zjechanie z saturacją do 0 nie czyni dobrej b&w fotografi.

Mam nadzieję, że się nie obrazisz za ingerencję, ale tak imo jest ciekawiej:

img0158pmini3.jpg

2. żubry... no żubry... i tyle... w dodatku nieostre... nuda...

3. Na co tutaj mam patrzeć ? Na zamek(?) w tle czy żubra uciekającego z kadru ? Automatyke ekspozycji z aparatu też należałoby poprawić, bo zwariowała przy jasnym niebie - mierzyć w punkt albo jeśli zorientowałeś się dopiero w domu, to w ps'ie chociaż poprawić.

4. Bajzel - nie wiadomo na co patrzeć...

5. ciasno i nieciekawie

6. No to jest fajna focia z koleżanką, ale nic poza tym... wszyscy takie robią na wakacjach

7 - 9. nudne po prostu

10. drugie, które się broni, jakbyś zostawił dziadkowi trochę więcej miejsca z lewej byłoby jeszcze lepiej

Tyle ode mnie, ale ja się nie znam, poczekaj lepiej aż ktoś bardziej kompetentny się wypowie :D

Napisano
  • Autor

faktycznie brakuje kontrastu do dziadkow. Co do tych zubrow to tak naprawde bizony są :) Robione z reki podczas jazdy... dalej ciasno, racja. Tulipan akurat mi sie podoba :P tekst mnie rozbawił poprostu ;] a z dziadkiem moze i faktcznie przywąsko.. dzieki za czas na koment ;) pozdrawiam

Napisano

Dotyczy zdjec z poprzedniego posta.

1 - ucialbym gdzies 1/4 zdjecia od lewej - po co te drzewa w kadrze?

2 - przekombinowane przy obrobce, przede wszystkim bardzo nienaturalny kolor skory. Troche krzywe.

3 - lepszy niz 2, ale tak samo krzywe. Rozjasnilbym twarz.

Generalnie jak ogladam zdjecia, ktore tutaj zamiesciles, to im wczesniejsze zdjecie tym lepsze - co jest z Toba? ;) pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

aj bo jak czlowiek sie stara to o, dupa wychodzi. a ze w pierwszych nie za bardzo sie przykladalem to i moze wyszly..... na farcie :)

Napisano

Domki po lewej jakieś doklejone :)

I ogólnie jakoś tak ciemnawo. Ale klimat ciekawy

Napisano

Napewno lepiej wyszlo niz poprzednie HDR'ki. Nie wiem jak to zrobiles, ale kazdy budynek wyglada jakby byl zrobiony z innej perspektywy ;)

Robione przez szybe? nad prawym budynkiem widac dziwne odbicie.

Polecam przymknac troche przyslone - boki kadru wydaja sie mniej ostre niz centrum.

Napisano
  • Autor

Ex3- domki nie są doklejone :) a ze ciemno to powiem szczerze ze wole delikatnie niedoswietlone.

to jest 5 pionowych zdjec zlepionych w psie. Zgadza sie zza szyby robione, a budynki tak tam stoją :) działki lecą w każdym kierynku.

Napisano

Żerań ? :)

Fajne, drugie szczególnie fajne choć mogłeś wypędzlować ten trójkącik u góry w rogu.

Napisano
  • Autor

tak zgadza sie moglem ale to nic straconego a co do lokalizacji to nie zeran tylko jelonki ;]

aha: to zdjecie to wtedy co centrum zalewalo...