Napisano 11 Październik 200816 l aparacik z jakim latam to canon 300D + sigma 30-1.4 no i fotoszop oczywiscie, w jednych mniej w innych wiecej ale zazwyczaj jest. Miśka: Glinianka na jelonkach -dziś: rowniez glinianka: Edytowane 4 Maj 200915 l przez arturprx2
Napisano 11 Październik 200816 l mnie siem w trzecim kolory podobaja.Drugie wyglada jak snapshot zrobiony w srodku spaceru, nic specjalnego
Napisano 11 Październik 200816 l pierwsza fotka bardzo w porządku. świetnie uchwycona mina, taki zawadiacki błysk w oku :) ciekaw jestem jakby się obroniła w kolorze. Pozdrawiam
Napisano 13 Październik 200816 l imho kolor lepszy, tylko kadr poprawic i troszke sie nasyceniem pobawic :)
Napisano 16 Październik 200816 l Autor zeby nie zasmiecac napisze w swoim watku... otoz chodzi o sprzet, kupilem obiektyw sigmy 70-300, podpialem do 300D i dziala elegancko - ale - tylko kiedy przeslona nie jest wyzsza jak 5,6. w przeciwnym wypadku wywala ERROR 99. i trza zresetowac aparat. Pogoglowalem troche i piszą ze zdaza sie ze jest to naprawialne przez zmiane jakiegos czipa w obiektywie... co na to spece? da rade cos z tym zrobic? najlepiej w wawie, gdzie i za ile rzecz jasna. dzieki pozdrawiam
Napisano 19 Październik 200816 l Autor testy wyzej opisanego obiektywu ...i problemu ;( Edytowane 20 Październik 200816 l przez arturprx2
Napisano 23 Październik 200816 l dziewczyna nad woda wyszla b.fajnie i estetycznie, jedyne co razi to odbite w wodzie linie wysokiego napiecia :)
Napisano 23 Październik 200816 l pierwsza fotka super! tylko małe ale: za ciemna modelka! praktycznie nie widać jej twarzy. szybki retusz i fotka nabiera innego wyrazu: przydałaby się też mniejsza GO, ale to w sumie tylko moje zdanie :) Pozdrawiam
Napisano 27 Październik 200816 l Ekstra po przeróbce tweety'ego. Naprawdę nic do zarzucenia, niebo ładne, światła super. Drugie zdjęcie nie podoba mi się ze względu na przekontrastowienie, biały płaszcz w dodatku zlewa się z białym tłem, jedynie fajne jest odbicie w kałuży, ale też te druty rażą. Pomarańczowa sepia jest brzydka. Modelka ma brzydką pozę, minę, krzaki brzydkie, pomarańczowy brzydki i to szumoziarno..
Napisano 27 Październik 200816 l Autor te duze kontrasty to swiadomie... mi sie podoba a elektryka tez w sumie zamierzona ale faktycznie usunolem i jest ok
Napisano 4 Maj 200915 l Autor kilka ciekawszych ujec z urlopu majowego Edytowane 4 Maj 200915 l przez arturprx2
Napisano 7 Maj 200915 l No niestety nie tym razem... Miska i te które tweety retuszował - świetne, ale ostatnia porcja słabiutka... 1. imo najlepsze, ale brakuje mi tutaj kontrastu, może jakaś delikatna winieta, żeby bardziej wyeksponować postać dziadka z kartą w ręku. Samo zjechanie z saturacją do 0 nie czyni dobrej b&w fotografi. Mam nadzieję, że się nie obrazisz za ingerencję, ale tak imo jest ciekawiej: 2. żubry... no żubry... i tyle... w dodatku nieostre... nuda... 3. Na co tutaj mam patrzeć ? Na zamek(?) w tle czy żubra uciekającego z kadru ? Automatyke ekspozycji z aparatu też należałoby poprawić, bo zwariowała przy jasnym niebie - mierzyć w punkt albo jeśli zorientowałeś się dopiero w domu, to w ps'ie chociaż poprawić. 4. Bajzel - nie wiadomo na co patrzeć... 5. ciasno i nieciekawie 6. No to jest fajna focia z koleżanką, ale nic poza tym... wszyscy takie robią na wakacjach 7 - 9. nudne po prostu 10. drugie, które się broni, jakbyś zostawił dziadkowi trochę więcej miejsca z lewej byłoby jeszcze lepiej Tyle ode mnie, ale ja się nie znam, poczekaj lepiej aż ktoś bardziej kompetentny się wypowie :D
Napisano 13 Maj 200915 l Autor faktycznie brakuje kontrastu do dziadkow. Co do tych zubrow to tak naprawde bizony są :) Robione z reki podczas jazdy... dalej ciasno, racja. Tulipan akurat mi sie podoba :P tekst mnie rozbawił poprostu ;] a z dziadkiem moze i faktcznie przywąsko.. dzieki za czas na koment ;) pozdrawiam
Napisano 9 Czerwiec 200915 l Dotyczy zdjec z poprzedniego posta. 1 - ucialbym gdzies 1/4 zdjecia od lewej - po co te drzewa w kadrze? 2 - przekombinowane przy obrobce, przede wszystkim bardzo nienaturalny kolor skory. Troche krzywe. 3 - lepszy niz 2, ale tak samo krzywe. Rozjasnilbym twarz. Generalnie jak ogladam zdjecia, ktore tutaj zamiesciles, to im wczesniejsze zdjecie tym lepsze - co jest z Toba? ;) pozdrawiam :)
Napisano 9 Czerwiec 200915 l Autor aj bo jak czlowiek sie stara to o, dupa wychodzi. a ze w pierwszych nie za bardzo sie przykladalem to i moze wyszly..... na farcie :)
Napisano 15 Czerwiec 200915 l Domki po lewej jakieś doklejone :) I ogólnie jakoś tak ciemnawo. Ale klimat ciekawy
Napisano 18 Czerwiec 200915 l Napewno lepiej wyszlo niz poprzednie HDR'ki. Nie wiem jak to zrobiles, ale kazdy budynek wyglada jakby byl zrobiony z innej perspektywy ;) Robione przez szybe? nad prawym budynkiem widac dziwne odbicie. Polecam przymknac troche przyslone - boki kadru wydaja sie mniej ostre niz centrum.
Napisano 18 Czerwiec 200915 l Autor Ex3- domki nie są doklejone :) a ze ciemno to powiem szczerze ze wole delikatnie niedoswietlone. to jest 5 pionowych zdjec zlepionych w psie. Zgadza sie zza szyby robione, a budynki tak tam stoją :) działki lecą w każdym kierynku.
Napisano 29 Czerwiec 200915 l Żerań ? :) Fajne, drugie szczególnie fajne choć mogłeś wypędzlować ten trójkącik u góry w rogu.
Napisano 29 Czerwiec 200915 l Autor tak zgadza sie moglem ale to nic straconego a co do lokalizacji to nie zeran tylko jelonki ;] aha: to zdjecie to wtedy co centrum zalewalo... Edytowane 30 Czerwiec 200915 l przez arturprx2