Rascal Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Chcialbym zmienic barwe dzwieku wielu plikow mp3 na raz, chodzi o ustawienie danej barwy dzwieku i zastosowanie do plikow mp3 ktore wybiore. Czy ktos zna jakis sposob na zrobienie czegos takiego? Generalnie chodzi o to iz iPod Shuffle ktory posiadam nie ma mozliwosci zmiany EQ w sobie, w zwiazku z czym trzeba na sztywno zmienic w plikach barwe dzwieku aby byla bardziej klarowna z wieksza kontrola basu.
Tomek Kosiorek Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 znam łatwiejszy sposób: jeśłi i pod ma standardowe gniazko zmień sobie słuchawki na " klarowniejsze z większą kontrolą basu" :)
Rascal Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 To dla mnie za malo :) generalnie po odsluchu tego samego materialu na stacjonarnym sprzecie wspomaganym procasorem DSP dzwiek z iPod'a jest plaski nicznym heblowana deska.
Tomek Kosiorek Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 (edited) To już kwestia i poda- proponuję zamienić na coś z czego da się słuchać- ew na i poda lossless. Ja używam Mini Disca od wielu lat. Mam już trzeciego i porównanie z popularnymi playerami mp3 wypada druzgocąco na ich niekożyść. EDIT chyba Cię źle zrozumiałem. Jeśli słuchasz i poda shuffle i myślisz, że dźwięk będzie taki jak na stacjonarnym sprzęcie to niestety- nie będzie. podbicie basów w EQ nie doda kontroli czy czegokolwiek- to mogą zrobić słuchawki. EQ może tylko zwiększyć ich ilość. Powyżej pewnego poziomu shuffle nie podskoczy i dźwięk w stratnych formatach będzie słabiutki do tego pewnie jest liche wzmocnienie w playerku. Dźwięk zawsze będzie płaski (beznajdziejny). Jak już napisałem: stary MD z ATRAC 3 type r bije brzmieniem i jakością dźwięku chyba większość MP3. Edited October 14, 2008 by Tomek Kosiorek
illy Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 magnetofon szpulowy z duza predkoscia przesuwu zabije wszystko co 99% forum do dzisiaj slyszalo, ale nie tedy droga sluchawki to podstawa (np. koss porta pro), a jesli mnie glowa nie myli to itunes mial hurtowy eq
Chrupek Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 (edited) spróbuj tego: http://pspaudioware.com/ albo tego: http://www.ikmultimedia.com/t-racks/moreinfo/moreinfo1.php wrzucisz jakiś batch proces w edytorze audio i powinno być gites :-) Edited October 15, 2008 by Chrupek
Tomek Kosiorek Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 magnetofon szpulowy z duza predkoscia przesuwu zabije wszystko co 99% forum do dzisiaj slyszalo, ale nie tedy droga tak ale na spacer z nim nie pójdę- nie tędy droga:D
illy Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 tak, ale mozesz kupic sobie paleciaka - tędy droga :)
sly Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 tak, ale mozesz kupic sobie paleciaka - tędy droga :) lol - przypomniałeś mi moją pierwszą pracę... w Tesco...!! a kysz.
Recommended Posts