Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chcialbym zmienic barwe dzwieku wielu plikow mp3 na raz, chodzi o ustawienie danej barwy dzwieku i zastosowanie do plikow mp3 ktore wybiore. Czy ktos zna jakis sposob na zrobienie czegos takiego?

Generalnie chodzi o to iz iPod Shuffle ktory posiadam nie ma mozliwosci zmiany EQ w sobie, w zwiazku z czym trzeba na sztywno zmienic w plikach barwe dzwieku aby byla bardziej klarowna z wieksza kontrola basu.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dla mnie za malo :) generalnie po odsluchu tego samego materialu na stacjonarnym sprzecie wspomaganym procasorem DSP dzwiek z iPod'a jest plaski nicznym heblowana deska.

Posted (edited)

To już kwestia i poda- proponuję zamienić na coś z czego da się słuchać- ew na i poda lossless. Ja używam Mini Disca od wielu lat. Mam już trzeciego i porównanie z popularnymi playerami mp3 wypada druzgocąco na ich niekożyść.

EDIT chyba Cię źle zrozumiałem. Jeśli słuchasz i poda shuffle i myślisz, że dźwięk będzie taki jak na stacjonarnym sprzęcie to niestety- nie będzie. podbicie basów w EQ nie doda kontroli czy czegokolwiek- to mogą zrobić słuchawki. EQ może tylko zwiększyć ich ilość. Powyżej pewnego poziomu shuffle nie podskoczy i dźwięk w stratnych formatach będzie słabiutki do tego pewnie jest liche wzmocnienie w playerku. Dźwięk zawsze będzie płaski (beznajdziejny). Jak już napisałem: stary MD z ATRAC 3 type r bije brzmieniem i jakością dźwięku chyba większość MP3.

Edited by Tomek Kosiorek
Posted

magnetofon szpulowy z duza predkoscia przesuwu zabije wszystko co 99% forum do dzisiaj slyszalo, ale nie tedy droga

sluchawki to podstawa (np. koss porta pro), a jesli mnie glowa nie myli to itunes mial hurtowy eq

Posted
tak, ale mozesz kupic sobie paleciaka - tędy droga :)

lol - przypomniałeś mi moją pierwszą pracę... w Tesco...!! a kysz.