Rascal Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Chcialbym zmienic barwe dzwieku wielu plikow mp3 na raz, chodzi o ustawienie danej barwy dzwieku i zastosowanie do plikow mp3 ktore wybiore. Czy ktos zna jakis sposob na zrobienie czegos takiego? Generalnie chodzi o to iz iPod Shuffle ktory posiadam nie ma mozliwosci zmiany EQ w sobie, w zwiazku z czym trzeba na sztywno zmienic w plikach barwe dzwieku aby byla bardziej klarowna z wieksza kontrola basu.
Tomek Kosiorek Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 znam łatwiejszy sposób: jeśłi i pod ma standardowe gniazko zmień sobie słuchawki na " klarowniejsze z większą kontrolą basu" :)
Rascal Napisano 14 Październik 2008 Autor Napisano 14 Październik 2008 To dla mnie za malo :) generalnie po odsluchu tego samego materialu na stacjonarnym sprzecie wspomaganym procasorem DSP dzwiek z iPod'a jest plaski nicznym heblowana deska.
Tomek Kosiorek Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 (edytowane) To już kwestia i poda- proponuję zamienić na coś z czego da się słuchać- ew na i poda lossless. Ja używam Mini Disca od wielu lat. Mam już trzeciego i porównanie z popularnymi playerami mp3 wypada druzgocąco na ich niekożyść. EDIT chyba Cię źle zrozumiałem. Jeśli słuchasz i poda shuffle i myślisz, że dźwięk będzie taki jak na stacjonarnym sprzęcie to niestety- nie będzie. podbicie basów w EQ nie doda kontroli czy czegokolwiek- to mogą zrobić słuchawki. EQ może tylko zwiększyć ich ilość. Powyżej pewnego poziomu shuffle nie podskoczy i dźwięk w stratnych formatach będzie słabiutki do tego pewnie jest liche wzmocnienie w playerku. Dźwięk zawsze będzie płaski (beznajdziejny). Jak już napisałem: stary MD z ATRAC 3 type r bije brzmieniem i jakością dźwięku chyba większość MP3. Edytowane 14 Październik 2008 przez Tomek Kosiorek
illy Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 magnetofon szpulowy z duza predkoscia przesuwu zabije wszystko co 99% forum do dzisiaj slyszalo, ale nie tedy droga sluchawki to podstawa (np. koss porta pro), a jesli mnie glowa nie myli to itunes mial hurtowy eq
Chrupek Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) spróbuj tego: http://pspaudioware.com/ albo tego: http://www.ikmultimedia.com/t-racks/moreinfo/moreinfo1.php wrzucisz jakiś batch proces w edytorze audio i powinno być gites :-) Edytowane 15 Październik 2008 przez Chrupek
Tomek Kosiorek Napisano 16 Październik 2008 Napisano 16 Październik 2008 magnetofon szpulowy z duza predkoscia przesuwu zabije wszystko co 99% forum do dzisiaj slyszalo, ale nie tedy droga tak ale na spacer z nim nie pójdę- nie tędy droga:D
illy Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 tak, ale mozesz kupic sobie paleciaka - tędy droga :)
sly Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 tak, ale mozesz kupic sobie paleciaka - tędy droga :) lol - przypomniałeś mi moją pierwszą pracę... w Tesco...!! a kysz.
Rekomendowane odpowiedzi