Napisano 13 Październik 200816 l Witam. Jako że jestem użytkownikiem maxa od niedawna to wolę tą prace najpierw do WIP wstawić.Mysle jednak że to skończona praca. Wiem że render powinien być w dużej rozdziałce ale uhhh 640x480 - 7h zajeło , wiec przepraszam i więc poki co takie wrzucam... Edytowane 13 Październik 200816 l przez 09121986
Napisano 13 Październik 200816 l Witam, Ładna kompozycja ale: GI prawie nie działa, przy takim oświetleniu pokój byłby dużo bardziej oświetlony; duże szumy,; ogółem złe ustawienia renderu (7h w stosunku do efektu); źle dobrane ustawienia shaderów. Myśle, że jak powiesz w czym renderujesz, to ludzie z formu pokierują Cię jak niedużym nakładam pracy poprawić braki i będzie wyglądało SI. PZDR
Napisano 13 Październik 200816 l + za zrobienie niestardardowych firanek, ale render niestety lezy. Przepalenia przy oknach, za ciemno wszedzie indziej, tlo nie pasuje do oswietlenia. Pracuj pracuj, bo do finalu to jeszcze troche :)
Napisano 13 Październik 200816 l Autor elimo: render to vray....aaa 7h to bardziej wina kompa nie ustawien... mirach: staram sie ,ale nie moge poeksperymentowac z ust. rendera bo moj komp nie wyrabia./za miesiac nowy piec bedzie to wezmę sie pozadnie do pracy/ chciałem by wlasnie pokój był bardzo jasny i rozświetlony ,ale nie wyszło ..... tak wygląda moja scena ... prosiłbym bardzo o jakąś podpowiedz odnośnie wlasnie oswietlenia ..... Pozdro
Napisano 13 Październik 200816 l Z ciekawosci, na jakim kompie pracujesz? Ja z wizkami zaczynalem na AMD 1,6 GHz, tez sie da :) Rzuc ustawieniami renderea, cos mi mowi ze uzywasz linear color maping z gamma 1.0. Sproboj sie przerzucic na exponential, albo na gamma 2.2, powinno sie rozjasnic.
Napisano 13 Październik 200816 l Autor 1gb ddram :/ celeron dual core 1,6 , geforce 7300se wiec bajki nie ma przy bardziej rozbudowanych scenach w viewportach lagi straszne.. co do ustawien rendera to masz racje z linear color mapping... postaram sie cos pozmieniac do wieczora jeszcze i zrobic testy , a na jutro jakis update.... co do ustawien to takie sa obecnie :
Napisano 13 Październik 200816 l Masz straaaasznie namieszane te ustawienia. I to ze renderuje ci sie tak dlugo to wlasnie tego wina. Czemu zmiejszasz sile odbitego swiatla, skoro chcesz zeby bylo jasniej? Tak na szybko, bo z pracy pisze. Wroc primary bounces i sec na 1. W irr map HSph i Inter. na 25, do testow zupelnie starczy w rQMC Sampler noise tresh wroc na 0,01, min samples na 8.
Napisano 13 Październik 200816 l Autor dzięki mirach wiesz jeszcze co do niektórych ust. nie wiem do czego tak dokładnie są i to jest przyczyna. Ale chłone wiedze ile moge ...... jutro sie odnajde z updatem ....
Napisano 13 Październik 200816 l Ja widzę jeden "fizyczny" błąd. Firanka ci się źle ukąłda na tym oknie otwartym bocznie. Chyba że z jednej strony jest dłuższa.
Napisano 13 Październik 200816 l Autor Firanka jest takiej samej długości ale nazagięciu okna nie umiałem tego wygładzić i dlatego taka kańciasta wyszła :/ A stolik miał taki być ,jeszcze go skalowałem na mniejszy ... tak mi sie wydawało że bedzie lepiej...
Napisano 13 Październik 200816 l to co ten stoliczek ma sluzyc za podnozek czy co? no wes go porownaj do kanapy
Napisano 13 Październik 200816 l Autor w sumie coś w tym jest , taki niski stolik pasowałby do niskiej kanapy , mam upa wrzucic jutro rano to coś pomyśle nad lekkimi zmianami
Napisano 14 Październik 200816 l Autor tak wyglada ten update ...i szczerze to nadal mi cos nie pasuje w tym pokoju i sam nie wiem co ...
Napisano 25 Październik 200816 l okna wyszły troche plastikowo...moze dlatego,ze to plastiki xP gazeta,a raczej czasopismo troche ni w dupe ni w oko, kto rzuca playboya w przejsciu?:P do tego lampa ohydna jak na mój gust, a podłodze przydałby sie chyba jakis bump
Napisano 25 Październik 200816 l Autor wszystko w swoim czasie sie poprawi , ale poki co nie mam jakos weny i ochoty na kończenie tego pokoju...
Napisano 28 Październik 200816 l zmienic lampe, kwiatka , dodac bumpa; okna zwykle otwieraja sie u gory a nie na dole..