Napisano 15 Październik 200816 l UPDATE1 Witajcie Dlubie sobie od kilku dni po godzinach taki model: Docelowo zamierzam wymodelowac cos na wzor z ponizszego linka: http://i23.photobucket.com/albums/b363/jazzking2001/war%20dogs%20killsone%202/killzone-concept-art.jpg (artwork z killzone znaleziony gdzies na google). Jednak zanim przejde do kolejnego etapu (i okaze sie ze trzeba robic od nowa) jestem ciekawa waszego zdania na temat siatki i ogolnych proporcji psiny. Z gory dzieki za wszelkie rady. Edytowane 17 Październik 200816 l przez efka
Napisano 15 Październik 200816 l Faktycznie, z daleka wygląda nawet jak pies ;) A tak poważnie to mesh wygląda bardzo niezgrabnie. Zwłasza polecam bliżej przyjżeć się głowie, razem z szyją bardziej przypomina taką śmieszną pluszową, a nie bestii wyrywającej tchawice ;) Pozdrawiam EDIT: Uu widze, że nowa osoba na forum. Sorry, za takie zimne przywitanie :D Nie daj się tym jednak zwieść - zwykle wszyscy się tu bardzo lubią i szanują ;) Edytowane 15 Październik 200816 l przez PAINbringer
Napisano 16 Październik 200816 l Witam :) Mesh jest stanowczo do poprawy- wyobraz sobie ze mialabys to teraz zeskinowac i zanimowac:) Szyja jest zbyt prosta, wyglada jak zwykly cylinder, a powinna sie jednak rozszerzac choc leciutenko w strone barkow. A z tego co widze to glowe modelowalas osobno i pozniej doweldowalas do ciala- ale moze sie myle :) Druga sprawa sa same loopy- staraj sie je umieszczac w mniej wiecej podobnych odleglosciach, dbaj o "kosmetyke" siatki :) Pozdrawiam i witam nowego uzytkownika forum :)
Napisano 16 Październik 200816 l Witam na forum, j.w., może Ci się przyda: 1, 2, 3. Czasem podczas układania siatki przydają się rysunki anatomiczne, np. szkieletu. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Napisano 16 Październik 200816 l Autor Dzieki chlopaki :D PAINbringer - nie szkodzi, nie oczekuje glaskania po glowie. Dopiero wchodze w temat Maxa i wszystkie uwagi sa dla mnie cenne, bo najlepiej uczyc sie dobrze robic od samego poczatku. Scottero - glowe modelowalam razem, ale fakt ze zaczynalam ja polygonami od szyi, przez czubek glowy (takim powiedzmy zarysem brzegow). Sadze ze bede mu troche pysk skracac, byc moze nawet zrobie z opcja otwierania, wiec szyje poprawie przy tym tez. Czy ktos mialby moze chwilke zeby zrobic jakis szkic jak poprawna siatka powinna wygladac? Z gory dzieki :) edit: Sebastian - super, dzieki, na pewno sie przydadza :)
Napisano 16 Październik 200816 l Czy ktos mialby moze chwilke zeby zrobic jakis szkic jak poprawna siatka powinna wygladac? Z gory dzieki :) Pierwszy screen od Sebastiana - tam jest siatka, i tak powinna wygladac, tzn prawie tak, jeszcez przydalo by sie troche loopów na zgieciach, ale neich to bedzie dla ciebie siatka wyjsciowa
Napisano 17 Październik 200816 l Autor Maly update - poprawilam troche siatke na tulowiu, glowe zrobilam praktycznie od nowa (do zrobienia zostaly wyszczerzone kly :D). Wydaje mi sie ze nabral troche bardziej agresywnego wygladu, ale ocencie sami:
Napisano 30 Październik 200816 l Troszkę tu cicho, mam nadzieję, że ciągle pracujesz nad tym modelem. Z tego co na razie jest - IMHO lepiej, ale jeszcze troszkę jest do poprawy. Na psach się nie znam,więc mogę się mylić, ale poprawiłbym to tak: Na niebiesko zaznaczyłem krawędzie, które najlepiej byłoby zweldować, a na czerwono te do przesunięcia. Na pewno koniec pyska musisz poprawić, dolna szczęka jest za długa, poza tym powinna zwężać się w stronę końca. W niektórych miejscach troszkę masz krzywo, co troszkę deformuje zwierzaka. Przypisz zwierzęciu błyszczący materiał - pomaga to w wychwyceniu nierówności. Walcz dalej!