Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

UPDATE1

Witajcie

Dlubie sobie od kilku dni po godzinach taki model:

wardogwm9.th.jpg

w2692.png

Docelowo zamierzam wymodelowac cos na wzor z ponizszego linka:

http://i23.photobucket.com/albums/b363/jazzking2001/war%20dogs%20killsone%202/killzone-concept-art.jpg

(artwork z killzone znaleziony gdzies na google).

Jednak zanim przejde do kolejnego etapu (i okaze sie ze trzeba robic od nowa) jestem ciekawa waszego zdania na temat siatki i ogolnych proporcji psiny.

Z gory dzieki za wszelkie rady.

Edytowane przez efka

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Faktycznie, z daleka wygląda nawet jak pies ;)

A tak poważnie to mesh wygląda bardzo niezgrabnie. Zwłasza polecam bliżej przyjżeć się głowie, razem z szyją bardziej przypomina taką śmieszną pluszową, a nie bestii wyrywającej tchawice ;)

Pozdrawiam

EDIT: Uu widze, że nowa osoba na forum. Sorry, za takie zimne przywitanie :D

Nie daj się tym jednak zwieść - zwykle wszyscy się tu bardzo lubią i szanują ;)

Edytowane przez PAINbringer

Napisano

Witam :)

Mesh jest stanowczo do poprawy- wyobraz sobie ze mialabys to teraz zeskinowac i zanimowac:) Szyja jest zbyt prosta, wyglada jak zwykly cylinder, a powinna sie jednak rozszerzac choc leciutenko w strone barkow. A z tego co widze to glowe modelowalas osobno i pozniej doweldowalas do ciala- ale moze sie myle :) Druga sprawa sa same loopy- staraj sie je umieszczac w mniej wiecej podobnych odleglosciach, dbaj o "kosmetyke" siatki :)

Pozdrawiam i witam nowego uzytkownika forum :)

Napisano
  • Autor

Dzieki chlopaki :D

PAINbringer - nie szkodzi, nie oczekuje glaskania po glowie. Dopiero wchodze w temat Maxa i wszystkie uwagi sa dla mnie cenne, bo najlepiej uczyc sie dobrze robic od samego poczatku.

Scottero - glowe modelowalam razem, ale fakt ze zaczynalam ja polygonami od szyi, przez czubek glowy (takim powiedzmy zarysem brzegow). Sadze ze bede mu troche pysk skracac, byc moze nawet zrobie z opcja otwierania, wiec szyje poprawie przy tym tez.

Czy ktos mialby moze chwilke zeby zrobic jakis szkic jak poprawna siatka powinna wygladac? Z gory dzieki :)

edit: Sebastian - super, dzieki, na pewno sie przydadza :)

Napisano

Czy ktos mialby moze chwilke zeby zrobic jakis szkic jak poprawna siatka powinna wygladac? Z gory dzieki :)

Pierwszy screen od Sebastiana - tam jest siatka, i tak powinna wygladac, tzn prawie tak, jeszcez przydalo by sie troche loopów na zgieciach, ale neich to bedzie dla ciebie siatka wyjsciowa

Napisano
  • Autor

Maly update - poprawilam troche siatke na tulowiu, glowe zrobilam praktycznie od nowa (do zrobienia zostaly wyszczerzone kly :D). Wydaje mi sie ze nabral troche bardziej agresywnego wygladu, ale ocencie sami:

dog11tt2.th.jpgthpix.gif

Napisano

Troszkę tu cicho, mam nadzieję, że ciągle pracujesz nad tym modelem.

Z tego co na razie jest - IMHO lepiej, ale jeszcze troszkę jest do poprawy. Na psach się nie znam,więc mogę się mylić, ale poprawiłbym to tak:

dog11tt2oe9.th.jpg

Na niebiesko zaznaczyłem krawędzie, które najlepiej byłoby zweldować, a na czerwono te do przesunięcia.

Na pewno koniec pyska musisz poprawić, dolna szczęka jest za długa, poza tym powinna zwężać się w stronę końca. W niektórych miejscach troszkę masz krzywo, co troszkę deformuje zwierzaka. Przypisz zwierzęciu błyszczący materiał - pomaga to w wychwyceniu nierówności.

Walcz dalej!