ciastuch Napisano 16 Październik 2008 Napisano 16 Październik 2008 (edytowane) Witam. Dzisiaj zainstalowałem Photoshopa no i zacząłem kombinowac. Bardzo interesują mnie Wasze obrazy no i pomyslałem ze moze sam zaczne sie bawic... Dzisiaj na razie tylko tyle. Nie mam tabletu, wszystko robie myszką wiec troche wolno idzie;/ Oto co udało mi sie zrobic: To taki wstęp... mam sporo problemów, wielu rzeczy nie wiem jak zrobic, wiec prosze o jakies porady jeśli mozna. Ta praca jeszcze jest nieskonczona, bede nad nią siedział. Proporcje kobitki z refki są. Ciastuch. Edytowane 18 Październik 2008 przez ciastuch
ciastuch Napisano 18 Październik 2008 Autor Napisano 18 Październik 2008 Witam. Cos nikt nie pisze... Szkoda, trudnij jest sie uczyc samemu, bez porad. Postanowiłem zostawic kobiete i wziac sie za cos wiekszego... To moja iterpretacja piosenki zespołu Lady & Bird : "La Ballade of Lady and Bird" Postanowiłem zrobic obraz, bo zapadła mi ta piosenka w pamiec. To mój drugi obrz dopiero, na razie ogólna koncepcja... Na razie tylko tyle. Ogólnie bardzo prosta koncepcja. Bardzo prosze o pomoc, bo zaczynam sie troche gubic w tym PS'ie... Ciastuch.
ManiakS Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 Na początek zainwestuj w tablet, nawet w ten najtańszy. Malowanie myszką to porażka. pzdr
ranholtzer1 Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 Ta babka u góry ma nawet niezłe cieniowanie, uważam że jak bez tabletu poprawnie jest wykonana ta praca; ale przyłączam się w 100% do przedmówcy kup tablet i działaj, baw się wyobraźnią bo to fajna rzecz móc tak się oderwać od tego codziennego życia. Znowu bzdury opowiadam no nic, tą połowę zdania sobie podaruj. Nie jestem specjalistą jestem na poziomie super beginner więc mój komentarz nie ma jakieś super wartości, ale może się przyda.
Ciechu Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 Misiak jest ładnie wycieniowany i dobry ma kolor moim zdaniem. Reszta jeszcze nie skończona. Podobnie jak koledzy powyżej, radzę kupić tablet. Jak na pracę myszką no to super.
miriam Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 ciastuch przede wszystkim duuuuużo cierpliwości, naucz się podstaw obsługi szopa, skrótów, o tablecie nie będę wspominał ;), a potem przerabiaj tutki z googla, deviant'a czy innego serwisa. Pomalutku powoli do przodu. reszta jest podobna jak przy malowaniu czy rysowaniu zmienia się jedynie narzędzie. //pozdr.
ciastuch Napisano 19 Październik 2008 Autor Napisano 19 Październik 2008 dzieki chłopaki:) Na tablet na razie nie mam kasy niestety, nawet na najtanczy. Ale tutki przerabiac moge;) mycha na razie bede działał, wiem, ze tablet szybszym narzedziem jest, ale cierpliwosc mam dużą, wiec myszką na razie też dzialac mogę;) dzieki za rady. Co do obrazka powyżej: dokoncze go;) jeszcze raz dzieki, pozdrawiam Ciastuch.
Rekomendowane odpowiedzi