vinc Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 ehh..znowu ja...praca i praca Taki kościółek dłubie, kiedyś był, może znowu będzie... Patrzcie i znęcajcie się...;] pozdrawiam
Vega Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 heh to jest kościółek :)? Wygląda na mały. Prędzej może to kapliczka :) Dobra to jest mało ważne :D Ta chorągiewka jest trochę dziwna może to przez materiał nałożony. Czemu tzw. dziura na okno na wieży niema okna? Tak to wygląda lub ja źle widzę. Patrząc to może deszcz napadać i jest w środku zimno zimną, wiosną lub jesienią :D Trochę dachówki wyglądają na stare w porównaniu do reszty :) Mi nie pasuje materiał wieży. Ogólnie mówiąc wygląda dobrze. Ja mogę się mylić jestem początkującym.
claude Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 Całkiem ładny render. Model strasznie prosty. W takich wieżach chyba często nie ma okna. Materiał hełmu wieży za bardzo lśniący plastikowy. Ogólnie przyzwoicie. To zleconko czy tak dla przyjemności. Jeśli dla przyjeności to mógłbyś jakąś bardziej ambitną architekturę wybrać. Pozdrawiam
Vega Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 U mnie w kościele jest :D dopiero tam gdzie dzwon niema okien :D o właśnie możesz jeszcze dzwon dorobić ;) Drzewa to gotowce?
vinc Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 Materiał na hełmie miała byc miedz spatynowana...wyszło tak...hmm. Stary kościółek w Gdyni, robie z dokumentacji, zlecenie można powiedziec i co zaszaleje z jakimis gadżetami to potem kasuje;] Co do braku okien itp...tak ma byc...;]
adam_m Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 (edytowane) Ooooo coś co mnie interesuje :) Nie uważasz, że materiał chełmu wieży gryzie się z otoczeniem? Miedź oksydowana czy ocynowana bardziej by pasowała, ale zapewne nie od Ciebie to zależy ;) Czyj to pomysł? To już koniec, czy coś jeszcze będzie (wnętrze) inne ujęcia? W czym robisz (max, vray)? Sam render mi się podoba. Edytowane 21 Październik 2008 przez adam_m
vinc Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 czyli szara i srebrna...nie kazali zielony zrobic, jak byście mieli jakis fajny przepis na taka zielona miedź to ja chętnie skosztuje...;] co do reszty ujęc to na razie to jedno...;]
claude Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 Materiał na hełmie miała byc miedz spatynowana...wyszło tak...hmm. Stary kościółek w Gdyni, robie z dokumentacji, zlecenie można powiedziec i co zaszaleje z jakimis gadżetami to potem kasuje;] Co do braku okien itp...tak ma byc...;] Stary kościółek - szkoda że tak pięknie i równo pociągnięty tynkiem. Jak zmienisz materiał hełmu będzie lepiej. Może jakieś chamfery na te konty, minimalne zniekształcenia - nie wiem czy zleceniodawca by chicał. Pokaż więcej, POzdro
Filip Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 (edytowane) proporcje trochę zwalone i przez to nie wygląda to na kościół a na bardzo małą kapliczę. Edytowane 27 Październik 2008 przez Filip
adam_m Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 proporcje trochę zwalone i przez to nie wygląda to na kościół a na bardzo małą kapliczę. Przecież robi z dokumentacji, to jak mógł zwalić proporcje???
lukasz3d Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 http://www.dachy.org/aktualnosci,1107,Luksus_nie_tylko_w_palacach-_dachowki_Metal_Line.html miedz spatynowana nie jest szara i srebrna-miedz ogolnie ma "pomaranczowaty"lekko kolor a patyna nadaje jej lekko odcien niebieskawo-zielony-Taki nalocik mi sie kosciolek nawet podoba-popracujesz bedzie git
vinc Napisano 28 Październik 2008 Autor Napisano 28 Październik 2008 (edytowane) Next level...enjoy...;] chyba bliżej końca co...nad tą miedzią jeszcze popracuje...chyba...;] jeszcze mała referka... Edytowane 28 Październik 2008 przez vinc
adam_m Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 kostka się pojawiła (średnio pasuje), coś jeszcze?
hcpiter Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 bardzo fajnie ! bardzo mi sie podobaja takie sceny, trawke i bruk przydalo by sie poprawic ale ogolnie klimatycznie !
mirach Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 Bardzo fajna dachowka, trawa tez. Nad tym zielonym okropienstwem na czubku wierzy popracuj jeszcze ;)
Filip Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 Przecież robi z dokumentacji, to jak mógł zwalić proporcje??? Możę sie czepiam ale chodziło mi głownie o dachówki...
trosiek Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 mi też się podoba. Ale zmień szyby w oknach - kościoły raczej nie mają zwykłych szyb w oknach tylko jakieś witraże.
Rekomendowane odpowiedzi