ndru Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 (edytowane) Pomysl na prace zrodzil sie z nastepujacej idei - jak wygladalby swiat z zupelnie odmienna fizyka - woda rozszczepia sie w drzazgi, papier bije sie na odlamki, szklo rozchlapuje sie... Chcialem uchwycic moment upadku zarowki oraz uzyskac efekt amatorskiego aparatu fotograficznego. Soft Cinema 4d R11 i photoshop Oto efekty: Po obrobce w photoshopie Siatka I AO pass Zapraszam do komentowania Edytowane 31 Październik 2008 przez ndru
arev Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 Nawet ciekawy efekt. Nowy renderek lepszy. Trochę niestety że bańka i ten "plask" nie są jednym obiektem. Pozdro ;)
ndru Napisano 3 Listopad 2008 Autor Napisano 3 Listopad 2008 Niewiele komentarzy - wiem tytul posta nie jest zachecajacy. Uzylem realflowa, zeby zasymulowac "plasniecie". Ktora opcja jest waszym zdaniem najlepsza (sory za rozwalenie strony:) )
mikodelini Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 (edytowane) dla mnie z tych dwóch zdecydowanie pierwsza .. ale coś mi nie gra .. brakuje jakoś dynamiki EDIT: tak sobie patrzyłem na zdjęcie takich wodnych "plusków" link i zwróciłem uwagę na to , że w przypadku kiedy już taki "plusk" wody występuje to tafla wody nie pozostaje płaska.. może to to mi nie leży .. pozdrawiam Edytowane 3 Listopad 2008 przez mikodelini
ndru Napisano 3 Listopad 2008 Autor Napisano 3 Listopad 2008 Rzecz polega na tym, ze ta zarowka "rozchlapuje" sie na twardej powierzchni, a nie wpada w wode - jak wspomnialem w pierwszym poscie, ma to byc zachowanie nierealistyczne - szklo=woda.
Blader Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Wyglada ok, lecz dla mnie, za malo "tej wody" rozlanej, tak z 1 cm wiecej i byloby git
mikodelini Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 aaaa :) mnie ta błyszcząca powierzchnia tej twardej powierzchni zmyliła.. sorry
goran Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Mnie się podoba 4ta wersja, tylko woda wyglada w niej jak żel, troszkę za gęsta.
JW_2305 Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Gdybym nie przeczytal, to nie skapnalbym sie, ze to zarowka jest z wody, wydaje sie, ze ta powierzchnia to woda, a zarowka jest wbita w nia. A komentarzy niewiele, bo w sumie rozbudowany projekt to, to nie jest;p
brumugun Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 oprócz rozchlapanej wody, dodaj może fale na samej powierzchni żarówki powstałe wskutek uderzenia.
marcin wuu Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 um - a ta inna fizyka to powoduje że żarówka świeci bez prądu?
ndru Napisano 5 Listopad 2008 Autor Napisano 5 Listopad 2008 marcin_wuu: Dlaczego nie:) Ogolnie obrazek ma byc tak odrealniony jak tylko mozna. brumugun:sluszna uwaga Postanowilem zrezygnowac z poprzedniego tla na rzecz bardziej studyjnego. Oto praktycznie ostateczna wersja dziela. Renderuje wersje HQ.
Blader Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Hm te czarne "obszary" kolo, zarowki troche dziwnie wygladaja, no i zarowka jak jest jeje trzon (od gory pod metalowym) zrobilbym jakies pekniecie lekkie czy cos takiego. Ale pozxatym ładna pracka. Kongratulejszyn xD
Ania Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 sam rozprysk w pierwszych wersjach wyglądał dużo lepiej (w jednej jakby płaszczyźnie, a nie w tylu małych kuleczkach) pomysł bardzo fajny.
ndru Napisano 5 Listopad 2008 Autor Napisano 5 Listopad 2008 Zapraszam do komentowania w galerii. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=750223#post750223
Rekomendowane odpowiedzi