shqoopoo Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Witam, niedawno zacząłem tę prackę, jest to mianowicie SKOT-2A (Średni, Kołowy, Opancerzony Transporter). Nie chciałem go wrzucać, puki nie miał chociaż kilku detali. Jak widać, na razie z detali są tylko elementy na przodzie i boku pojazdu (ta niby wieżyczka ma mi tylko przypominać, że wymodelowanie jej lepszej wersji jeszcze przede mną;) ). Mam nadzieje, że się podoba no i wszystkie komenty mile widziane.
bartekb89 Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Bardzo fajnie czekam na kolejne aktualki :) jestem początkujący lecz bardzo dużo czasu poświęcam na 3ds maxa jak dla mnie wszystko dobrze nie dopatrzyłem się błędów przynajmniej w tym widoku, też mam zamiar zabrac się za coś wojskowe z II WŚ ale będzie to jakiś czołg ale jak narazie kończe mój pierwszy model w życiu RX8 Mazde ;)
shqoopoo Napisano 14 Listopad 2008 Autor Napisano 14 Listopad 2008 Hmm... niewiele odpowiedzi, nie wiem, czy to źle czy dobrze ;) No ale przyszła w końcu pora na upka, tym razem kilka ujęć: Mam nadzieje, że się podoba, jak nie to krytykujcie.
Xardas 666 Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 model świetny zobaczymy jak z teksturami a zastrzeżeń nie mam :)
sand Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 oho ale super. Zobaczymy jak pojedziesz z teksturami.
shqoopoo Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 W końcu udało mi się zakończyć model, oto wynik: A jeśli chodzi o tekstury, to w sumie na tym projekcie chciałem się nauczyć tworzyć porządne tekstury. Nie wiem tylko, czy nie narzuciłem sobie za dużego detalu... szykują się nieprzespane noce ;)
bartekb89 Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 jakoś ta wieżyczka mi się odróżnia od reszty :) ale model spoko czekam na texutry:)
shqoopoo Napisano 2 Grudzień 2008 Autor Napisano 2 Grudzień 2008 Po wielu poległych bojach oto w sumie moja pierwsza poważna tekstura: I jak? "Good enough"? Jakieś poprawki (prócz tych oczywistych biało/szaro/czarnych)?
goran Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Wrzóć w większej rozdziałce bo mało widać. Na "łysym" modelu dziwnie wyglądała przednia płyta, chodzi mi o wariacje GI przy tym drążku z przodu, ale na tym renderze już tego nie widać. poza tym wierzyczka się błyszczy, a reszta nie... Model spoko.
shqoopoo Napisano 3 Grudzień 2008 Autor Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) Link do większej wersji, kilka bugów co dopiero teraz wyszły poprawionych: SKOT Jeśli chodzi o wariacje na "łysym" to były one spowodowane szybszym/mniej dokładnym algorytmem AO, więc panika nie potrzebna ;) A wieżyczkę faktycznie przeoczyłem, zdawało mi się, że to wcześniej poprawiłem... Edytowane 17 Kwiecień 2009 przez shqoopoo
Rekomendowane odpowiedzi