.:KRAKEEN:. Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 takie pytanie, jak zrobić taką karbowaną rure jak do odkurzacza, miałem to w jakiejś książce, ale ją sprzedałem. generalnie pamiętam, że chodziło o Lofting. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 1.rysujesz kolko (spline) to jest przekroj rury 2. rysujesz sciezke wytlaczania (tez spline) - tak bedzie ulozona rura 3 modyfikator loft, wybierasz opernady 4. na dole masz deformacje w tym modyfikatorze wez \"scale\" i narysuj cos jakby sinusoide w wykresie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.:KRAKEEN:. Napisano 28 Luty 2004 Autor Share Napisano 28 Luty 2004 Dobra, to wiedziałem, ale co jeżeli chce mieć np200 takich przewężeń, przećież nie będe tego wszystkiego ręcznie robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.:KRAKEEN:. Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 No jest OK. ale pamiętam że był owiele łatwiejszy sposób wykorzystujący Lofting. Półki co dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Można też narysować kształt za pomocą lini, edytować do editable splain i użyć modyfikatora Lathe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 ale wtedy nie mozna nadac jej ksztaltu:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 można:] kościami albo flexem:] Ale wygodniejsze jest wg wytłaczanie po scieżce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi