Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. A więc tworzę stronę szkoły, wpadłem na pomysł by zrobić mini gierkę w której chodziło by się po terenie szkolnym. Moje umiejętności modelowania są dość niskie, modeluję jedynie do różnych modyfikacji GTA, ale z budynkiem, boiskiem by nie było problemu :)

Gra miała by polegać tylko na chodzeniu, ewentualnie rzucaniu jajkami czy coś XD Zdaję sobie sprawę że to dego potrzeba duże umiejętności programowania, lecz jestem w tym zielony. Dlatego szukam prostego programu do tworzenia prostych gier 3D. Zastanawiam się nad 3D Game Maker, tylko czy jest w nim możliwość importu modelów z 3ds Max? Jeżeli nie, to jest jakiś inny program który by to umożliwiał?

Nauka programowania nie ma jak na razie dla mnie sensu bo trwa to za długo i nie mam czasu więc szukam prostszego sposobu :)

Nie robie crysisa, tylko zwykłą aplikacje która wczyta modele i doda postać.

Jest taka możliwość? Ma ktoś jakieś pomysły?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje :)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Troszkę bawiłem się 3d Game Maker'em - bardzo proste narzędzie, więc problemu raczej mieć nie będziesz.

Jest bardzo ubogi, więc rewelacji się nie spodziewaj, chociaż w tym przypadku powinno wystarczyć. Pozostałych, które podał Prrrszalony nie znam, ale te też raczej powinieneś je sprawdzić.

Napisano
  • Autor

http://scratch.mit.edu/ gdzie tu jest jakis program 3d :/

http://t3dgm.thegamecreators.com/ o tym programie mówiłem, to kompletna kicha...

http://www.esenthel.com/ to przecież silnik gry, do tego trzeba umieć programować...

Jakieś inne propozycje?

A może istnieje jakaś gra która mało zajmuje, ma dość ładną grafikę i da się ją łatwo modyfikować? czyli usunąć wszystkie inne modele, postacie i zrobić nową mapę z obiektami z 3ds max. GTA odpada ze względu na rozmiary :D A szkoda...

Napisano

3d Game Maker jest ubogi, ale w Twoim przypadku to powinno wystarczyć. Wrzucasz kilka obiektów, teksturujesz i możesz po tym chodzić. Jest tam kilka parametrów, które wystarczy odpowiednio ustawić.

O fizyce w tym przypadku można zapomnieć, ale z tego co piszesz - chcesz mieć prostą gierkę. Prawdopodobnie bawiłeś się tylko podstawowymi obiektami, które niestety są w większości tragiczne, ale jeśli chcesz kompletnie uniknąć programowania - daj mu szansę ;)

Wstaw kilka własnych obiektów, omijaj podstawowe dźwięki i teksturki a zobaczysz, że nie jest taką kompletną kichą ;)

Napisano

Moze quest3d? napewno przy tym nie musisz programowac a mozliwosci jakies juz ma z tego co slyszalem to 3d game maker to najgorszy edytor na swiecie i tak praktycznie nic robic sie nie oprocz modyfikowanie gotowych rzeczy. FPS creator tez moglby byc latwy do wstawienia na szybko wlasnych modeli i pochodzenia sobie po nich.

A co do tego co podal szalony to mam wrazenie ze on wogole tego tematu nie czytal :P.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.