Napisano 13 Listopad 200816 l Skończone:) Uznałem że nie ma sensu zakładać nowego wątku:) Liczę na Wasze komentarze:) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Witajcie:) Właściwie pierwszy oficjalny WIP więc mam tremę...:) Spędziłem około 3 godzin nad tą pracą.. chciałbym osiągnąć piekielny klimat i wykończyć na cacy tą pracę:) Póki co czekam na uwagi i rady co jest teraz źle i za co w pierwszej kolejności się wziąć;) Pozdrawiam:) Edytowane 15 Listopad 200816 l przez RaVirr
Napisano 13 Listopad 200816 l wooow... musiałem się troszkę przypatrzeć żeby zobaczyć cóż to jest takiego... sam nie wiem co ci powiedzieć, jeśli chodzi o enviro to jesteś lepszy ode mnie... ale obserwować potrafię także powiem ci że nie widać tego że ta przepaść (samobójcza) przybliża się do widza, a wnioskuję że to chciałeś osiągnąć... moim zdaniem górna połowa w ogóle nie potrzebna wywal ją i dopieść sam dół i daj wisielca na pierwszy plan... będzie gites
Napisano 14 Listopad 200816 l Autor rosikowski dzięki:) Nie spodziewałem się takiej szybkiej odpowiedzi:) Pojechałem dalej dopracowując w pierwszej kolejności górę, ale jeszcze się zastanowię jak to rozegram:
Napisano 14 Listopad 200816 l Cześć, Zróżnicuj temperatury zarówno w chłodach ( błękit), jak i ciepłach ( czerwień). To zestawienie kolorystyczne ( akurat ten karmin i ten błękit jest złe, jeśli Ci chodziło o nadanie wrażenia gorąca, żaru) Lepiej oddają to oranż i zieleń, ale też z szerszym wachlarzem gamy kolorystycznej. Popatrz sobie na pracki Omena, tam masz niemal doskonały przykład oddania piekiełkowo-wulkanicznej atmosfery. On to chyba robi najlepiej.
Napisano 14 Listopad 200816 l no jakby już ta góra już dalej jest (przez to że na dół spada więcej światła z tej góry) może daj małego blura na przestrzeń która jest oddalona ? i tak jak Lacedemon napisał zróżnicuj barwy...
Napisano 14 Listopad 200816 l a ja nie rozumiem jak ta gora przechodzi w dol;/ dla mnie to sa dwa zupelnie rozne obrazki....
Napisano 14 Listopad 200816 l a ja nie rozumiem jak ta gora przechodzi w dol;/ dla mnie to sa dwa zupelnie rozne obrazki.... mam podobne wrażenie ravir znowu bawi się nie wykreślając wcześniej perspektywy....
Napisano 14 Listopad 200816 l Mi to przypomina plansze w liero albo wromsach 1 (pikselki!), tylko nie wiem gdzie góra, a gdzie dół i o co w ogóle tutaj chodzi :D
Napisano 14 Listopad 200816 l Autor Zmieniłem trochę konwencję i zróżnicowałem czerwień: Mam nadzieję, że teraz lepiej wygląda (?) :)
Napisano 14 Listopad 200816 l Gbyby nie ta trawa, to mi podobałoby się to baaaaardzo :D fajne kolory i te pikselki (tylko ja je widzę? ogromne są :P) taki starodawny styl, ale fajny bardzo :D W tym o coś ma chodzić? Jeśli nie to te gwiazdy mogłeś sobie darować i przyciąć pracę :)
Napisano 14 Listopad 200816 l Autor Plan był niecny: miał być taki przekrój, od piekła przez ziemie i do nieba.. jednak już teraz wiem, że tego raczej nie zrealizuje (muszę poświęcić czas na naukę :/)..Tak więc dopracuje to co już teraz jest i wsio:) Już skadrowałem, wyeliminowałem tą pseudo trawę i jadę dalej:) Ps. O jakie piksele chodzi? Bo ja nic nie widzę...