Skocz do zawartości

Stabilnosc pracy Max2009

KoMic

Rekomendowane odpowiedzi

Witac,

Wiem ze to nie jest najlepsze miejsce, ale w helpie nie moglem znalesc odpowiedniego dzialu ktory traktowal by soft jako caloksztalt.

Mam nastepujace magiczne problemy z stabilna praca maxow 2009.

wersja 32bit byla calkiem OK, w czasie pracy nad obiektami nic sie nie grzybilo i krzaczylo, czasem z renderem byl klopot, ale to ze wzgledu na niewielka ilosc ramu 2G.

Lecz oprocz tej sielskiej egzystencji max wywalal mi sie w jednym momencie mianowicie przy cofaniu/anulowaniu akcji. Powrzechniej znanej pod nazwa UNDO. problem ten mialem tu i tu, maxy z roznych zrodel rozny sprzet, wiec problem lezy po stronie albo sterow jakies stare albo Autodesku.

Wersja 64bit Tu sprawa ma sie ciut inaczej, i znacznie bardziej nie kozystnie. W wersji 64bitowej na 64bitowym systemie XP mam pernamentny problem z stabilna praca. Mianowicie maxy ciagle mi sie krzacza podczas przesowania obracania i wszelkich innych operacji zwiazanych z operacjami na viewportach. DOprowadza mnie to do szalu bo czasem najprostrze operacje musza byc wykonywane kilka razy bo ciagle mi wywala.

Pytanie brzmi czy ktos sie z tym spotkal?

jak z tym walczyc? ( heheheeh wiem najlepiej postawic wszytko od nowa, ale to jest 1 dzien z zycia wyjety)

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

dobra uwaga, nic nie instalowalem.

Juz sie za to biore: ]

hcpiter rep+

Edit: niestety nie moge jakos niedawno musialem juz Ci dac pkt: ]

Dziala, heheheeh ze tez na to nie wpadlem odrazu: ]

Edytowane przez KoMic

Mianowicie maxy ciagle mi sie krzacza podczas przesowania obracania i wszelkich innych operacji zwiazanych z operacjami na viewportach. DOprowadza mnie to do szalu bo czasem najprostrze operacje musza byc wykonywane kilka razy bo ciagle mi wywala.

To samo, z tym ze vista, zauktualizowana, sp1, najnowsze stery do grafiki i plyty glownej.

Max 2009 x64 czysty, na dx9.

Podejrzewam pamiec ram ale nie mam kiedy memtestu zarzucic...

sprawdz to:

1. Close Autodesk 3ds Max 2009.

2. In the Autodesk 3ds Max 2009 root folder (Default path C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2009) open the \stdplugs folder in Windows® Explorer.

3. Locate the file called AutoCamMax.gup.

4. Right-click the file and select Rename.

5. Rename the file to AutoCamMax.gup.bak.

6. Restart Autodesk 3ds Max 2009.