Napisano 14 Listopad 200816 l Witac, Wiem ze to nie jest najlepsze miejsce, ale w helpie nie moglem znalesc odpowiedniego dzialu ktory traktowal by soft jako caloksztalt. Mam nastepujace magiczne problemy z stabilna praca maxow 2009. wersja 32bit byla calkiem OK, w czasie pracy nad obiektami nic sie nie grzybilo i krzaczylo, czasem z renderem byl klopot, ale to ze wzgledu na niewielka ilosc ramu 2G. Lecz oprocz tej sielskiej egzystencji max wywalal mi sie w jednym momencie mianowicie przy cofaniu/anulowaniu akcji. Powrzechniej znanej pod nazwa UNDO. problem ten mialem tu i tu, maxy z roznych zrodel rozny sprzet, wiec problem lezy po stronie albo sterow jakies stare albo Autodesku. Wersja 64bit Tu sprawa ma sie ciut inaczej, i znacznie bardziej nie kozystnie. W wersji 64bitowej na 64bitowym systemie XP mam pernamentny problem z stabilna praca. Mianowicie maxy ciagle mi sie krzacza podczas przesowania obracania i wszelkich innych operacji zwiazanych z operacjami na viewportach. DOprowadza mnie to do szalu bo czasem najprostrze operacje musza byc wykonywane kilka razy bo ciagle mi wywala. Pytanie brzmi czy ktos sie z tym spotkal? jak z tym walczyc? ( heheheeh wiem najlepiej postawic wszytko od nowa, ale to jest 1 dzien z zycia wyjety)
Napisano 14 Listopad 200816 l a zainstalowales do niego sp1 ? bo mi po tym pomoglo wczesniej max wysypywal mi sie na scenach prostych.
Napisano 14 Listopad 200816 l Autor dobra uwaga, nic nie instalowalem. Juz sie za to biore: ] hcpiter rep+ Edit: niestety nie moge jakos niedawno musialem juz Ci dac pkt: ] Dziala, heheheeh ze tez na to nie wpadlem odrazu: ] Edytowane 14 Listopad 200816 l przez KoMic
Napisano 14 Listopad 200816 l Mianowicie maxy ciagle mi sie krzacza podczas przesowania obracania i wszelkich innych operacji zwiazanych z operacjami na viewportach. DOprowadza mnie to do szalu bo czasem najprostrze operacje musza byc wykonywane kilka razy bo ciagle mi wywala. To samo, z tym ze vista, zauktualizowana, sp1, najnowsze stery do grafiki i plyty glownej. Max 2009 x64 czysty, na dx9. Podejrzewam pamiec ram ale nie mam kiedy memtestu zarzucic...
Napisano 14 Listopad 200816 l sprawdz to: 1. Close Autodesk 3ds Max 2009. 2. In the Autodesk 3ds Max 2009 root folder (Default path C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2009) open the \stdplugs folder in Windows® Explorer. 3. Locate the file called AutoCamMax.gup. 4. Right-click the file and select Rename. 5. Rename the file to AutoCamMax.gup.bak. 6. Restart Autodesk 3ds Max 2009.