Napisano 19 Listopad 200816 l Wrzucam ostatnio wykonaną scenkę. Wszystko popełnione w 3DS, postprodukcja w Szopie.
Napisano 19 Listopad 200816 l Pusto jakoś :( Sama sfera z tex i tło z ps to troche mało. Statek kosmiczny z prawej by się przydał.
Napisano 19 Listopad 200816 l Nawet fajnie wyglada choc nie wiem czy 3ds byl ci specjalnie do takiego efektu potrzebny. Takie cos w calosci moglbys zrobic w PS.
Napisano 19 Listopad 200816 l Ale sie czepiacieeeeeeeeeee pffffffffff mi sie podoba ;) Nie musi byc super uhaha skąplikowane zeby bylo spelnione graficznie :)
Napisano 19 Listopad 200816 l Oj D4DL dla ciebie do wszystkie praca sa super i powinny dostac fronta wlasnie chyba to jest fajne w max3d.pl ze ludzie nie liza sie po dupach i wyrazaja swoja opinie laczysz w to wszystko w kupe i masz obiektywna ocene. Zawsze mozna pokazac sie na cgtalku i czekac na komentarze: good work awesome itp. Praca jest dobra ale bez wiekszych rewelacji. Edytowane 19 Listopad 200816 l przez Temporal
Napisano 19 Listopad 200816 l No przydalby sie statek bo tak ladnie ale cholernie pusto... Za malo na pracke jednak wrzucilem sobie na tapete bo jak powiedzialem ladne :) Szalu nie a moglby byc. To moje zdanie.
Napisano 19 Listopad 200816 l Temporal no z tym lizaniem dupy to czasem... ;) a co do pracy to przypomina mi klimatem ogame.
Napisano 20 Listopad 200816 l Temporal hej jeżeli nie widać w pracy błędów renderingu i denych artefaktów to praca już jest dobra, o żadnych frontach nie mówię lol, btw to źle jak napisze ze mi się podoba a reszta forum go zjedzie? com on wam zawsze coś będzie nie pasować, a to statku brakuje a to tego a to dof za duży a to tamto, nie dobijaj ;) Btw i praca nie musi być skomplikowana żeby była efektywna :) wystarczy znaleźć to coś :P Looknij na Ais która tu byla jakisz czas tamu.
Napisano 20 Listopad 200816 l jeżeli nie widać w pracy błędów renderingu i denych artefaktów to praca już jest dobra Ciekawe. Poprawnie wyrenderowany zielony kwadrat da rade? Porównanie do "Ais" też mało trafione ( z całym szacunkiem dla avant.garde) Co do pracki to faktycznie troche pustawo, ale jako background do jakiejś animki nadałoby się doskonale. pozdr
Napisano 20 Listopad 200816 l Lizanie się po tyłkach to jest na Digart.pl. U nas są różne zdania i to jest fajne. Dobrze gdy ktoś konstruktywnie skrytykuje za technikę i dobrze że ktoś szczerze powie że obrazek jest wporzo. Wszystko to jest potrzebne :p Całkiem przyjemna pracka, ale bez szaleństwa jak napisano wcześniej. Kolejna tapetka :) Dla mnie statek kosmiczny to by dopiero zrobił sztampę. Ja powiem tak rób "co ci w duszy gra" Pozdro
Napisano 20 Listopad 200816 l Korbol - tak jak wrzucisz jakiś fajny shader i sam nie wiem co to czemu nie :P ale wtedy pewnie kompozycja i treść będzie lerzala :)(przykład ostatniej pracy z forum rozbitej żarówki, tez nic wielkiego a daje fajny effekt). A z Ais to czemu nie ? tam tez nic niema, mała dziewczynka z ipodowskimi słuchawkami w uszach, i nic po za tym. A tutaj masz kosmos z naszą planetą, ta fakt można by powalczyć i ponarzekać ze brak np jakiejś kolorowej galaktyki w dali, komety albo już wogule anakima(czy jak to tam sie pisze) Rosyjska stacje kosmiczna wachadlowca nasa i kosmitów w talerzach, itp ale teraz nie wiesz czy to był cel renderu i czy autor to chce mieć w swojej wizji... ;)
Napisano 20 Listopad 200816 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze i uwagi. W zamyśle miało to być coś tapetkowego, niekoniecznie z dużym nagromadzeniem elementów i obiektów. Samą ideę miałem taką, by przedstawić jakiś niekoniecznie przyjazny zakątek przestrzeni - zimny, pusty, w pewnym sensie oddać taką pustkę i zimno. Coś w klimacie Odyseji Kosmicznej 2001 - pamiętam zawsze ciarki po mnie przechodziły jak zarówno w książce i filmie panowała taka cisza i pustka, swoisty zimny spokój. adam_m, no fatycznie, ale zastanawiam się teraz, czy nie popracować nad wersją a'la main menu ze Starcraft'a - planuję domodelować jakąś sondę/satelitę na pierwszym planie (pomysł podsunęła moja lepsza połówka:) ). Temporal, myślę, że nie m problemu w wykonaniu całości w Szopie, ale przyznam szczerze, że bardziej intuicyjnie czuję się w takich scenach w 3ds'ie. Robiłem kilka różnych 'wersji' roboczych tego typu scen i udało mi się jakieś materiały/mechanizmy wyciosać. W szopie nie udało by mi się chyba uzyskać takiego efektu. D4D4L, dzięki wielkie:) Cieszę się, że Ci się podoba. Zawsze fajnie jest usłyszeć po zdaniach krytycznych opinię pokrzepiającą:) ant-3d, arev, właśnie miał być to taki klimacik tapetowy, dlatego tym milej słyszeć, że znalazło toto użytek;) Korbol, w miarę czasu popracuję nad tą nową wersją z satelitą - zobaczymy co z tego będzie;) claude, dzięki za opinię. Zgadzam się co do krytyki, bo bez niej ciężko by się rozwijało, zwracało uwagę na błędy i niedoróbki, które jeszcze należy poprawić. Jeszcze raz dzięki wszystkim za komentarze. Tą prackę zostawię w obecnym kształcie. Ale popracuję też nad wersją drugą, wprowadzającą trochę życia/ dynamizmu do tej sceny. Chodzi mi po głowie ta satelita, postaram się nad nią popracować i jak będą jakieś sukcesy to wrzucę update'a.
Napisano 21 Listopad 200816 l W sumie to nawet dosc ladne, ale tak jak juz pisano wczesniej jakos nie widze tu miejsca dla 3d, mozna to samo w photoshopie zrobic. przenies do WIP, dorob troche stateczkow kosmicznych i bedzie piknie.
Napisano 24 Listopad 200816 l fajny klimacik lubie takie pracki a jeszcze bardziej lubie takie pracki + np jakies statki kosmiczne nie wspominajac juz o jakiejs bitwie :D pozdro
Napisano 24 Listopad 200816 l Autor Chalek, dlatego siedzi to w 3d, bo większość zrobiona w 3d - postprodukcja w postaci dorobienia tła jedynie z Szopa. A generalnie to, że da się takie coś zrobić w Szopie to nie znaczy, że powinno być w 2D (wizkę też da się namalować w szopie - tzn. że wizki należy wrzucać do 3D?;] ). W sumie myślałem, czy by nie wrzucić tego do WIP'a, ale scena jest komplementarna pod względem kompozycji i tak na dobrą sprawę jest skończona (w zamyśle był właśnie klimat a'la tapetkowy, statyczny). W zupełnie nowej wersji podziałam z innymi elementami (cały czas ta sonda mi chodzi po głowie;P ), ale teraz głowy nie mam do tego;P Dzięki za komentarz:) J|L, dzieki za komentarz. Z bitwą czy jakimiś bardziej skomplikowanymi statkami to nie nie wiem czy dałbym radę;) PS: Niedawno przeniosłem się z monitora CRT na LCD i zaobserwowałem (a praca wykonana jest na crt'ku), że widać tam niedoróbki, hehe. Nie wiem czy to kwestia kalibracji monitora, czy nie da się już z tym nic zrobić, ale utraciłem w ten sposób subtelne przejścia w czerń. Wrzucam więc podmaskowaną wersję z lcd'ka: "][/url]
Napisano 15 Grudzień 200816 l naprawdę ładne :) lubie takie klimaty, ale rzeczywiście pusto widziałbym po prawej mały stateczek zmierzający w kierunku kulki. (pisząc mały mam na myśli naprawdę mały, rzeby nie zakłocił całości, wystarczyłby wielkości podobnej do jednej z większych gwiazd z tła)