Napisano 28 Listopad 200816 l Jak można wyrenderować animację AVI z określoną framerate? Ostatnio całą noc renderował AVI do formatu 720x576 PAL i okazuje się, że zrobił 29.97 fps zamiast 25fps. Gdzie w maya się to ustawia? Teraz mam problemy w programie do edycji video. Jest jakis program, który zmieni mi framerate z 29.97 na 25? Karol
Napisano 28 Listopad 200816 l pierwsze i podstawowe przykazanie animatora: renderuje się ZAWSZE do sekwencji obrazów [*.tga, *.tif, *.iff] a nie do jednego pliku!
Napisano 28 Listopad 200816 l Autor czemu mam tworzyć najpierw TIFy a potem AVI? To zajmie strasznie dużo miejsca na dysku. Potem chyba bym uzył QuickTime Pro, aby zamienić seksencję obrazów na AVI. tak? Karol
Napisano 28 Listopad 200816 l Czemu tiff > żeby móc bez problemów poprawić jeśli się np. ustawiło zły framerate. Aż tyle miejsca nie zajmie. Deshu ci podał dobry program którym możesz zarówno zmienić framerate, jak i łączyć osobne obrazy do avi, i który w przeciwieństwie do Quick time pro jest bezpłatny.
Napisano 28 Listopad 200816 l zawsze najpier sie renderuje klatki, bo: -sekwencje do avi maja tendencje sie sypac... w ten sposob renderujesz nic; -klatki mozna przepuscic w kulturalny sposob przez post i nie popsuc sobie nerwow z otwieraniem; -pies i premier wola, bo lubia :D