prrrszalony Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 (edytowane) Edytowałem temat, poniższe posty Tomka i nicponia odnoszą się do tego rysunku http://img75.imageshack.us/img75/9661/scan10146copycc4.jpg ---- Temat od razu skojarzył mi się z Georgesem Seuratem i jego siedzącym chłopcu w słomianym kapeluszu :) (powinien być w takich kolorach w co najmniej takiej jakości ale nie znalazłem xD) Ołówki, gumka chlebowa, photoshop i czas. Skan zblurował wszystko ;/ heh... Bazowałem mocno na http://fusionanomaly.net/octopus.jpg Edytowane 1 Grudzień 2008 przez prrrszalony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 Fajnie choć niektóre momenty mi się jakby gryzą. Ale to może tylko mi (np. oczy) Nie podoba mi się "dołek" od uśmiechu na policzku. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 "dać oczom widza jakąś drobną wędrówkę detalem"- wtf?;/ nie wiem w jaki sposob chcesz nawiazac do obrazu a tym bardziej do tematu...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 29 Listopad 2008 Autor Share Napisano 29 Listopad 2008 nicponim, sam nie wiem o co mi chodziło xD Miała być ośmiorniczka, a dałem portret, heh Ośmiorniczka. Ze zdjęcia. Brakuje przyssawek i poprawionego tła, ale to się dorobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 29 Listopad 2008 Share Napisano 29 Listopad 2008 sam pomysł nawet ciekawy, mniej dosłowny (ale też trudny, bo trzeba bardzo syntetycznie światłocień uchwycić i uniknąć "zwykłego rysunku" w tym, przejść na bardziej malarski sposób przetwarzania obrazu), jednak moim zdaniem praca na zdjęciach odbiera mu cały sens - nie ma w tym ani studium światłocienia, ani zbyt dużego własnego wkładu (kompozycja, wybór detalu, nasycenia)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2008 gabahadatta, przegrałem zakład i musiałem narysować ośmiornicę (sam nie wiem czemu akurat ją xD). Postanowiłem więc upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, szczególnie, że jeszcze nie udało mi się niczego do CHC ukończyć, a że ciężko dorwać jakąś ośmiornicę chętną do pozowania, dlatego z foty :D Nie wiem, czy aż tak bardzo zapożyczyłem z cudzej kompozycji. Z detalu praktycznie zrezygnowałem. Efekt nie powala, ale nie ejst źle (szczególnie na oddaleniu, przy 50% praca wygląda zadziwiająco dobrze :) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi