GerL@nT Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Od jakiegoś czasu robię sobie taką mordkę i utknąłem... nie wiem czy dalej posuwać verteksy czy rozłożyć siatkę i wrzucić do ZBrusha... (ps. to moja 4 morda, mam nadzieję że jest wystarczająco dobra :D)
Temporal Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 o kurde widze ze jakis fan LoK'a (albo mam zwidy co do referki :P). Jak to ma isc do zbrusha to trzeba rownomierniej siate rozlozyc. Podbrodek chyba za malo ksztaltny wyszedl i z uchem tez do konca cos nie tak. Ale pracuj pracuj bede zagladal czesto do tego watku.
GerL@nT Napisano 2 Grudzień 2008 Autor Napisano 2 Grudzień 2008 Nie jestem fanem LoK'a, po prostu chciałem się nauczyć robić facjatę, a że ta refka mi się spodobała... Za ucho się biorę, ale o co chodzi z tą mało kształtną brodą? :)
GerL@nT Napisano 3 Grudzień 2008 Autor Napisano 3 Grudzień 2008 Zrobiłem je tylko po to aby zapełnić dziurę i poprawić powieki :)
GerL@nT Napisano 3 Grudzień 2008 Autor Napisano 3 Grudzień 2008 Poprawiłem je tak aby bardziej się pokrywało z refką, muszę jeszcze dodać parę kancików... Mam nadzieję że jest lepiej :)
Szczery. Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 z siatką to masz pan niezły burdel w okolicach policzków i pod oczami. Gdzie się da to unikaj gwiazdek szczególnie na osi symetrii bo taką widzę w górnej części nosa.
GerL@nT Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 OK... a czemu te rozwidlenia "gwiazdki" są be? :)
GerL@nT Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 No dobra... policzek totalnie zmieniłem (już nie jest taki wklęsły, ale siatka jest ładniejsza), z oka usunąłem "gwiazdkę" (nie wiem po co tam była...), ucho troszkę zmieniłem, to samo z brodą. Niestety, refki się nie pokrywają więc ucho muszę robić "na czuja"... Mam nadzieję że teraz jest lepiej :)
Lucek Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Wiesz myślę że topologia siatki nie powinna się wiele różnić od twarzy ludzkiej. Dodałbym loopy wokół oczu (znaczy przerobił tak żeby kształtowały nos) Zrobiłbym loopa który kształtuje policzek (jest bardzo wyraźny - po cieniu na refce) Zmieniłbym też łączenie głowy z szyją. Aha i jeszcze zaokrągliłbym tarczyce zamiast ją ciągnąć dalej=) Usta bardzo płaskie (ale może tak być) Jak nie bardzo czaisz o czym mówię to apisz to ci narysuje=)
GerL@nT Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 OK, na razie podręczę policzek... Czy chodziło Ci o takie loopy?:
Szczery. Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Zlikwiduj tą koszmarną gwiazdkę między oczami. A dlaczego? Weź to do zb i spróbuj coś zrobić w tym miejscu najlepiej na trochę gęstszej siatce i wysmooth-uj. A no iten loop by się przydał bo coś siatka rzadka między oczami. To oko to ja gdzieś widziałem, tak mi się zdaje.
GerL@nT Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Gwiazdka zniknęła, dodałem tego loopa, poprawiłem okolice nosa i skroni. Muszę jeszcze poprawić okolice oczu... coś jeszcze? :D PS. tex oka jest z forum :D
Lucek Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Taka jeszcze sugestia której nie było w obrazku... nie żałuj starej siatki - pokasuj co trzeba, ułóż ją od nowa a dopiero potem zagęść i rób detal. Ciężko na początku gęstą siatkę ogarnąć - wiem z autopsji=) Powodzenia i szybkiego progresu
Rekomendowane odpowiedzi