Napisano 9 Grudzień 200816 l Witam Mam pytanie? Chciałbym wykonać we flash-u prezentację np jakiegoś wnętrza. Chodzi mi o zmianę kolorów np. ścian, drzwi podłogi klikając określone kolory. Nie znam się w ogóle na flesh-u ale chciałbym się dowiedzieć jak do tego tematu najlepiej podejść, mam kogoś kto zna sie na fleshu ale nie wiem jakie będą potrzebne materiały wyjściowe. Czy np render pomieszczenia i maski na poszczególne elementy, czy wyrenderować wszystkie kombinacje kolorów. Choć liczę na bardziej proste rozwiązania. Może są jakieś gotowe skrypty lub tutoriale. Jakby mógł ktoś pomóc? Pozdrawiam
Napisano 9 Grudzień 200816 l nie wiem czy to coś wyjaśni, ale może akurat http://www.flashzone.pl/item/85/Odcien-koloru-tint-obrazka/#
Napisano 9 Grudzień 200816 l Mozna tak jak w przykladzie polona, ale mi sie wydaje, ze w przypadku koloru scian zwykle robi sie jednak rendery. Duzo tam sie zwykle dzieje z cieniami, jakims swiatlem odbitym. A zmiana koloru we flashu da troche monotonny kolorystycznie efekt.
Napisano 28 Luty 200916 l to by mialo sens jakby byly tryby przenikania tak jak w photoshopie... a próbowal ktos robic sciany w 3 podstawowych kolorach i wzajemne przenikanie? :D nigdy nie testowalem czy kolory sie mieszaja w poprawny sposob przy takim "systemie" no i na pewno byloby duzo kombinacji jezleli chodzi o polozenie clipow w warstwach