Napisano 3 Marzec 200421 l Witam To moj pierwszy wpis... Oto jedna z moich ostatnich prac. Byla ona wykonana przy pomocy tableciku pentagram OpenXl...więc miałem z nia troche roboty. Zbieram na Wacoma :) Czekam na opinie.
Napisano 3 Marzec 200421 l Po pierwsze witamy na forum :) Obrazek ładny, choc szkoda ze b/w. Przepaskudziłes troszke z zacienieniem i sa miejsca w ktorych ciezko sie rozczytac bez przyjrzenia sie sprawie. Uspokój troszek cały rysunek, bo za mocno tło uderza przez czarna postac. W tle brakuje glebi, pierwsze półeczki mieszają sie za bardzo z postacia dalej jest juz tylko rozmycie i brak wiekszego plynnego przejscia. Popracowałbym nad poza moze schował troche jedna z nog, poza tym troche ma dziwnie glowe osadzona i wyglada jakby miał krzywe nierowne barki. I wywalilbym ten napis NO COPY! bo strasznie paskudzi na całej pracce. Popracuj nad tym jeszcze bo rysuneczek całkiem fajny:)
Napisano 3 Marzec 200421 l i wilk, wilk te lapy takie ma dziwne, zreszta caly jest jakis powyginany i moze jeszcze stopy koles ma za male ale malo widac przez NO COPY, jak juz bardzo chciales to zastrzezenie to cociaz male na dole, w rogu, cokolwiek ale to to przegiales, i jeszcze jedno ja tez mam tablecik pentagrama i rozumiem ze wacoma tablety sa o wiele lepsze, ale z moim za duzych problemow nie miewam, wiec nie bardzo rozumiem co za problem...
Napisano 4 Marzec 200421 l oj ... te napisy na tej pracy niszcza caly jej klimat ... strasznie wygladaja ... wydaje mi sie ,ze wystarczylby maly czytelny podpis na dole ...
Napisano 4 Marzec 200421 l dokładnie...napis jest nie potrzebny...absolutnie bo dla 1 lepszego użytkownika PSa jest banalny do wycięcia...więc nie wiem po co się trudziłeś aby go tam umieszczać :) natomiast cały trud poświęcony obrazkowi jak najbardziej jest nie wyrzucony w błotko :) naprawde bardzo ładna scenka...a to że jest b&w wcale nie przeszkadza w pozytywnym odbiorze wizualnym całości imo...naprawde kawałek dobrej roboty i to jeszcze pentagramem...:] pozdrawiam
Napisano 4 Marzec 200421 l phantom, ja tez uzywam pentagrama :) rafael nie narzekaj, za ta cene sprzet mimochodem jest dobry:)
Napisano 4 Marzec 200421 l ON COPY ..........??? jakby ktoś chciał kopiować....... Nie lubie jak ktos tak się eksponuje i jeszcze po angielsku.... tło mnie razi.Nie czuć klimatyu. A co do pieska to tak jak wyżej, drewniane ma nogi ;) fakt napracowałeś się ale jeszcze jedno. ryj tego kolesia. dziwnay jest jakiś. ta szczęka, a moze to nos, trudno powiedziec ale cos z nia jes nie tak
Napisano 4 Marzec 200421 l Originally posted by Tiger1313 phantom, ja tez uzywam pentagrama :) ja tesh używam pentagrama...ale jush mam dosyć jego ciągłych psuć...piórko jest zdecydowanie do d***...teraz zresztą i tak źle działą :( ale koniec OT...:)
Napisano 4 Marzec 200421 l Mycha sie męczyć nie tabletem:P A tak na powżnie to gostek jest niezły - ale napisy zupełnie psują klimat pracy - no i popraw tło bo strasznie zlewa sie z postaciami, aha i patrzac na pracke wydaje sie ze wilk ma cos nie tak z ciałem - jakby nieproporcjonalny - za długa szyja albo łąpy źle ułożone .. Reszta spox - nie przerywaj prac POzdr Giorgione
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor co do pentagrama...to chodzi mi o to ze kiedys mialem 512 poziomów nacisku... a teraz cos się zwaliło i jest chyba z 5, przy bardzo lekkim naciku krechy są spox ale przy nieco większym to robia się maksymalnie czarne (kiedys musialem nacisnac piorko o wiele mocniej by uzyskac takie mocne linie), oczywiście bawilem sie ustawienami tableciku, zmienialem sterowniki ..ale niestety efekt ciagle ten sam. Jest tez mały problem z dokladnascia odwzorowania rysowanych lini...ale coz ze niecale 300 zl to nie spodziewalem sie cudu... Co do postaci i jego twarzy to taki mabyc...jest to nieumarly a wiec rozkladajacy sie koles...znieksztalcony przez trad itp..a jesli chodzi o wilka to wzorowalem sie na zdjeciu (coz wilka trudno spotkac na zywo) i raczej dokladnie staralem sie oddac to co na nim bylo..czyli ksztalty i proporcje.. A mam jeszcze pytanko ..czy ktos wie jak wymienic koncowke...
Napisano 5 Marzec 200421 l hmmm z tą twarzą to myśle że chodzi o to że jest strasznie nieproporcjonalna... obrysuj ją sobie konturem tak jakby nie było kaptura a zobaczysz o co mi chodzi... mały nosek, blisko siebie oczy, odległosć pomiedzy ustami a podbródkiem o wiele za duza... wszystko (oczy, usta, nos) blisko siebie a cała twarz bardzo długa... pzdr... edit:koncówke trzeba poprostu wyciągnąć np pensetą (czy jak to sie tam pisze)
Napisano 12 Marzec 200420 l Pentagramy są całkiem dobre za taką cenę. Jeżeli chodzi o te poziomu nacisku, spróbuj odkręcić końcówkę piurka (tam gdzie wkładasz baterie), złapać za tę część z baterią i wepchnąć w tę końcówkę z przuciskami. U mnie to pomogło, bo też mi się poziomu nacisku zwaliły. Z resztą jak kupiłem ten tablet to od razu był zepsuty, musiałem czekać całe 2 tygodnie na reklamacje:mad: Po tych dwuch zwałkach jakoś tam działa... :| Praca fajna tylko troche za ciemna, nie zniechęcaj się.
Napisano 16 Marzec 200420 l Autor Witam ponownie... Oto moja kolejna praca..wykonana na potrzeby gry. Tym razem poldemon...Nharw
Napisano 17 Marzec 200420 l no! to wyglada o wiele lepiej ...super szata i material spodni ... ogolnie fajny koncepcik, ale nie podoba mi sie jednakowe rozmycie wszystkiego co nie jest postacia ... chcialbym jeszcze zobaczyc tego Nharwa z bliska ... daj jakies zblizenie na detale ... to ciekawa pracka
Napisano 17 Marzec 200420 l Szata wygląda ok, ale spodnie już nie za bardzo. Nie za bardzo wiem gdzie on ma kolano. Poza tym chyba szyja za długa, ale to Ci wybacze :) No i pojechałes blurem po całym tle, płaskie ono strasznie.Szkoda ze jedenyego koloru pracce dodaje logo (za duze z napsiem ). Pracka ogolnie ok, mogłes sie jednak bardziej postarac :)
Napisano 17 Marzec 200420 l z tym kolanem to dopiero teraz zobaczylem ... fakt ... ale material wyglada przednio ... :)