SugarSkin Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Witam wszystkich Mój problem polega na tym, że gdy chcę obrócić obiekt, ten ma zupełnie gdzieś położenie pivota i obraca się według własnych idiotycznych zasad. Czasami(ale to b. rzadko) punkt obrotu jakby naskoczy w miejsce, gdzie jest ustawiony pivot:/. Również ponowne ustawienia pivioa nic nie dają, dlatego, że pivot porusza się tam, gdzie chcę ale ten hmm "główny" punkt zostaje w miejscu i ma wszystko w "pionowym uśmiechu" Szukałem na forum odpowiedzi, ale chyba tylko ja miałem takiego pecha albo po prostu rozwiązanie jest banalne:) Proszę wszystkich o pomoc, bo naprawdę zależy mi b. na czasie a tu takie coś. Pozdro
piotrek Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Napisz, jakiego programu do modelowania używasz.
SugarSkin Napisano 13 Grudzień 2008 Autor Napisano 13 Grudzień 2008 Używam 3ds maxa. W ogóle to napisałem w złym dziale dopiero teraz to do mnie dotarło. Może to żadne rozwiązanie, ale przerzuciłem całą scenę do nowego pliku i teraz mogę pivoty ustawiać. Mimo wszystko jeśli ktoś wie z jakiego powodu dzieją się takie kwasy to będę wdzięczny za wyjaśnienie:)
Hynol Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Hierarchy -> Affest pivot only -> Ustawiamy pivot gdzie chcemy Utilities -> ResetXForm -> Collapse I nasz pivot ustawiony gdzie chcemy jest głównym punktem przekształceń.
Rekomendowane odpowiedzi