Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Ogólnie dopiero co zaczynam swoją przygodę z 3ds Max (mam wersję 2009) i dopadł mnie taki jeden mały problem.

Mianowicie na tutku wideo zamieszczonym w programie, do edycji obiektu używane są te trzy kreski (nie wiem, jak się to fachowo nazywa), niestety u mnie są one nieruchome - nie da się z nimi nic zrobić (screena zamieszczam w załączniku). - Rozwiązane

Dodatkowo chcę zapytać czy jest możliwość podobnej edycji do tej z Google SkethUp 6/7 ? - Rozwiązane

I ostatnia kwestia. Jak edytować (deformować) obiekt tak, aby np. stworzyć z płaskiego kwadratu stożek, bo jeżeli robię tak jak na tutku, to mogę deformować obiekt jedynie w boki. Natomiast dół i górę mogę edytować jedynie na rzutowaniu frontalnym, a jest to trochę nieporęczne i wolałbym to robić na rzutowaniu perspektywicznym. - Rozwiązane

Edytowane przez Sotery
Temat rozwiązany

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 958
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

sprawdź czy obiekt nie jest w trybie freeze i to czy jestes w trybie edit czy object. ze screena mało widać.

Napisano

Więc post choobka rozwiązuje problem : ) Dzięki.

Teraz tylko czekam na odpowiedzi do jeszcze jednego pozostałego pytania...

Napisano

aby móc edytować obiekt kliknij na niego prawym kl myszki > convert to> editable poly ... te kreski co mówisz to są edge po angielsku ... każdemu zaczynającemu polecam ten tutorial sam na początku dużo się nauczyłem z niego ...http://www.thetastudio.pl/streaker/tutorial/editablepoly.pdf ... i jeszcze taki http://e-informat.pl/materialy/kurs_3ds.pdf ... mam nadzieje że Ci się przydadzą bo fajnie jest to opisane :) pozdrawiam i życze cierpliwości bo warto :)

Napisano

Wielkie dzięki bartekb89 - problemy rozwiązane : )

Mam nadzieję.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.