Napisano 4 Marzec 200421 l Wzorując się na zamku z Będzina usiłuje stworzyc zamek. Jest we wczesnej fazie tworzenia tzn ogólny zarys. Jest jeszcze dużo do poprawy i zrobienia. Wszelkie komentarze mile widziane.
Napisano 4 Marzec 200421 l HMMMM zamek jak zamek narazie pusto poczekamy na reszte zamku....ale w sumie (chociaż trochę z boxowate :-() ok
Napisano 4 Marzec 200421 l Autor Załączam fotke.... Z wielu swoich błedów zdaje sobie sprawe.... odnośnie strzelistosci murów, okien itp... ale jak narazie stworzyłem ogólny zarys całości który to będe modelował by uzyskac zamierzony efekt. PS: nie chce stworzyć kopi zdjęcia... Nie jest fanem realizmu a raczej... entuzjasta klimatu i magii. Pozdrawiam i czekam na wskazówki.
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor Zamieszczam \"coś\" co można wyciagnąc z obecnego modelu zamku.... Wiem że doświadczona osoba mogłaby zrobic z tego coś o niebo lepszego ale myśle ze nie jest źle... Jak na moje możliwości w dziedzinie teksturowania to.... Chciałem tylko zrobić zarys. Za konczenie modelu wezme się jak tylko wysupłam troche czasu.... no cóż.... studia to pożeracz czasu...
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor Zachęcam każdego kto odwiedza niniejszy post do pozostawienia sladu po swej obecnosci poprzesz komentowanie. Każda uwaga ma znaczenie!!
Napisano 5 Marzec 200421 l Wygląda dość ciekawie, wręcz bym powiedział całkiem fajnie, tylko jednej rzeczy nie kumam: niebo jest bardzo jasne dookoła zamku tylko kilka drzewek, a i tak jest on w cieniu
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor No tak.... a to za sprawą tego iz uzyłem skylighta.... Mam na mysli to iz reczne próby oswietlenia sceny nie bardzo mi wychodziły... To jest tylko próba... gdy skończe modelowanie a póxniej tekstury to zabiore się za sensowne oświetlenie... :) Pozdrawiam
Napisano 5 Marzec 200421 l fajne masz machikuły i blankowanie;) poogladaj sobie inne zamki bo z tego zdjecia nic nie wyczytasz pzdr. chia
Napisano 5 Marzec 200421 l Czesc zameczek fajniutki :) ciekaw jestem jak bedzie wygladac jak dolozysz dopracowane osiwetlenie i texturki , bedzie bomba fantastik :) pozdrawiam
Napisano 5 Marzec 200421 l Witam Nawet calkien niezle. Hmm ale troche jest za ciemno!! Czekam na dalsze updejty :D Pozdrawiam
Napisano 5 Marzec 200421 l Co do blanków - zwęz szczeliny, bo w tym momencie nijak obronca sie nie schowa:) Moze najpierw dopracuj całość a potem dopiero nakladaj tekstury, na razie wszystko jest zbyt kanciaste i malo szczegolowe. Porób nieównosci w murach detal portalu okien itd.. I jak bedziesz teksturowal to postaraj sie zrobic bardziej roznorodna teksturębo teraz jej powtarzalnosc bardzo razi. Pozdr:)
Napisano 5 Marzec 200421 l Autor Z wszystkimi uwagami się zgadzam. co do tkstur... to były one tylko na próbe... Obecnie popraiłem wierze.... reszta w najblizszej przyszłości jak znajde czas. Pozdrawiam