Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Od dawna używam proxy w Vrayu, jednak z takim przypadkiem spotykam się pierwszy raz:

Tak jak zawsze atachuję obiekty po rozgrupowaniu, exportuję jako single file i następuje dziwna sytuacja.

Po exporcie i automatycznym zaladowaniu proxy okazuje się ze wszystkie obiekty wyeksportowane są przesunięte we wszystkich osiach oraz obrócone (ok. 50 stopni) po osi Z. Na szczęscie nie są przeskalowane.

Radzę sobie z tym ustawiając obiekty orientacyjne w strategicznych punktach i obracam/przesuwam później obiekt proxy metodą prób i błędów. Nie jest to metoda zbyt dokładna...

Spotkaliście się kiedyś z czymś takim? Jeśli tak to jaka na to rada?

PZDR

mkeruj

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 799
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

exportuj pojedynczo każdy obiekt, albo zrób attach całości tak żeby powstał jeden obiekt. Jak będziesz miał proxy stworzone z pojedynczego obiektu to nie ma prawa się rozpikać.

Napisano

Xform tez popieram. Ja mialem raz podobny problem, ale szybko okazalo sie ze cos tam z pivotem bylo nie tak, sorry ze tak ogolnie, ale to bylo z rok temu i za cholere nie pamietam co to dokladnie bylo...

Napisano
  • Autor

Swierszczu, bardzo chetnie bym zrobil export calej sceny do jednego obiektu, ale niestety mam np. wanne z nurbsów wyplutą, dywaniki na Fur i się kaszani z letka.

Robię oczywiście Atach z jednego obiektu. Najpierw 90% obiektów rozgrupowuje, potem Attach z listy i dopiero do proxy.

Może jakiś obiekt tam miałem z pivotem dziwnym, dlatego rozwalił wszystko...

Reset spróbuję i powiadomię o skutkach jak mi się rendy pokończą.

PZDR i THX

mkeruj