Napisano 27 Grudzień 200816 l Witam Od dawna używam proxy w Vrayu, jednak z takim przypadkiem spotykam się pierwszy raz: Tak jak zawsze atachuję obiekty po rozgrupowaniu, exportuję jako single file i następuje dziwna sytuacja. Po exporcie i automatycznym zaladowaniu proxy okazuje się ze wszystkie obiekty wyeksportowane są przesunięte we wszystkich osiach oraz obrócone (ok. 50 stopni) po osi Z. Na szczęscie nie są przeskalowane. Radzę sobie z tym ustawiając obiekty orientacyjne w strategicznych punktach i obracam/przesuwam później obiekt proxy metodą prób i błędów. Nie jest to metoda zbyt dokładna... Spotkaliście się kiedyś z czymś takim? Jeśli tak to jaka na to rada? PZDR mkeruj
Napisano 27 Grudzień 200816 l exportuj pojedynczo każdy obiekt, albo zrób attach całości tak żeby powstał jeden obiekt. Jak będziesz miał proxy stworzone z pojedynczego obiektu to nie ma prawa się rozpikać.
Napisano 27 Grudzień 200816 l Xform tez popieram. Ja mialem raz podobny problem, ale szybko okazalo sie ze cos tam z pivotem bylo nie tak, sorry ze tak ogolnie, ale to bylo z rok temu i za cholere nie pamietam co to dokladnie bylo...
Napisano 27 Grudzień 200816 l Autor Swierszczu, bardzo chetnie bym zrobil export calej sceny do jednego obiektu, ale niestety mam np. wanne z nurbsów wyplutą, dywaniki na Fur i się kaszani z letka. Robię oczywiście Atach z jednego obiektu. Najpierw 90% obiektów rozgrupowuje, potem Attach z listy i dopiero do proxy. Może jakiś obiekt tam miałem z pivotem dziwnym, dlatego rozwalił wszystko... Reset spróbuję i powiadomię o skutkach jak mi się rendy pokończą. PZDR i THX mkeruj