reaver Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 Witam, ostatnio zauważyłem coś dziwnego. Mianowicie tworze sobie dajmy na to takie coś [ATTACH]60431[/ATTACH] Od dołu jest zaznaczony taki sam polygon. Następnie robie bridge i mam cos takiego [ATTACH]60432[/ATTACH] Jak widać teraz polygonów jest 18 chociaż powinno być 16 (można przeliczyć) Co więcej w menu File/Summary Info wyswietla się 16 polygonów? Znaczy zabugowany max, czy coś mi się w ustawieniach pokaszniło? Też tak macie? PS. Jeżeli zamiast tego sposobu usunę te 2 polygony tak jak tutaj [ATTACH]60433[/ATTACH] i powstałą dziurę załatam w ten sposób [ATTACH]60434[/ATTACH] to polycount jest prawidłowy, dlaczego tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 Prawdopodobnie bugi w maxie. Sam też dawno zauważyłem, że max kłamie w podawanym polycouncie (na innym teście - sphera z maksymalnie zagęszczoną siatką - gdy wydajność karty testowałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 kto sie bedize przejmował 2ma poligonami wiecej w dzisiejszych czasach:P ;) wlasnie sprawdzilem, w maxie 9 na podanym przykladzie problem nie wystepuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi