Napisano 29 Grudzień 200816 l Witam, ostatnio zauważyłem coś dziwnego. Mianowicie tworze sobie dajmy na to takie coś [ATTACH]60431[/ATTACH] Od dołu jest zaznaczony taki sam polygon. Następnie robie bridge i mam cos takiego [ATTACH]60432[/ATTACH] Jak widać teraz polygonów jest 18 chociaż powinno być 16 (można przeliczyć) Co więcej w menu File/Summary Info wyswietla się 16 polygonów? Znaczy zabugowany max, czy coś mi się w ustawieniach pokaszniło? Też tak macie? PS. Jeżeli zamiast tego sposobu usunę te 2 polygony tak jak tutaj [ATTACH]60433[/ATTACH] i powstałą dziurę załatam w ten sposób [ATTACH]60434[/ATTACH] to polycount jest prawidłowy, dlaczego tak się dzieje?
Napisano 29 Grudzień 200816 l Prawdopodobnie bugi w maxie. Sam też dawno zauważyłem, że max kłamie w podawanym polycouncie (na innym teście - sphera z maksymalnie zagęszczoną siatką - gdy wydajność karty testowałem)
Napisano 29 Grudzień 200816 l kto sie bedize przejmował 2ma poligonami wiecej w dzisiejszych czasach:P ;) wlasnie sprawdzilem, w maxie 9 na podanym przykladzie problem nie wystepuje!