Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

A więc mam taki problem... mam v-raya 1.5 sp2 demo i w momencie kiedy tworze daylight nad krzesełkiem z vraya parametr multiplier ciągle jest na takim samym ustawieniu co powoduje (zapewne) przepalanie renderu. Ale jest pewien szkopuł... otóż ten parametr jest nie do przesunięcia, jest po prostu zacięty i nie da się go zmniejszyć. To wina v raya, maxa czy mojej niewiedzy bo już zaczynam traci nadzieje na rozwiazanie tego problemu? U was v ray takich rzeczy nie wyczynia prawda?

http://img220.imageshack.us/img220/1304/beztytuuac0.jpg

screen

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 777
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ok chyba rozwiązalem problem, po prostu przełączyłem na manual i ręcznie dało się przestawić... ale nadal nie rozumiem dlaczego w momencie ustawiania pozycji słoneczka w standardzie jest tak mocne intensity.

Napisano

może i renderuje, ale intensywność jest na tyle wysoka, że wybieliło mape na renderze.

Napisano
  • Autor

Narazie się poddaje (widocznie v ray mnie nie lubi)... moze później do v rayowego sun/sky wróce, bo mr sun/sky działa bez zarzutu :D

Napisano

Ja nigdy nie robie tego przy pomocy daylight system. Wywal to i stworz vray sun w scenie. Bedzie wszystko dzialac jak nalezy.